Veljača 23, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Princ je spaljen, Tony Cetinski rasplesao cijeli grad, spuštena je zavjesa na maske 192. Samoborskog fašnika

Tony Cetinski

Slobodna fašnička republika odbrojala je svoje zadnje sate, ali vremena su varljiva i brzo će 193. Samoborski fašnik zato krenite s novim maskiranim pripremama, jer ništa vas ne smije iznenaditi.

 

Tony Cetinski
image-121477

 

Spaljivanjem princa Fašnika i spektakularnim vatrometom, nešto iza 21 sat i službeno je  zatvoren 192. Samoborski fašnik. Počelo je maskirano, dostojno najvećeg Fašnika u regiji, čekale su se nagrade, proglašavali su se najoriginalniji, najotkačeniji, tražili su se najbolji od najboljih sudionika 192. Samoborskog fašnika. Ponovo je bilo svega, u izobilju. Maski, krafni, ljudi, gostiju, koncerata, djece, dobre atmosfere i neponovljivih povorki raznih generacija. Ponovo je Samoborski fašnik ispunio očekivanja, oduševljavao iz dana u dan, jednako kvalitetno predstavljajući program na Trgu Fašničkih velikana i Trgu Srakinih mališana, zadovoljavajući svačiji ukus i ispunjavajući skrivene želje svih maskiranih likova koji su neumorno šetali samoborskim ulicama.

 

Tony Cetinski
image-121478

 

 

Kako to obično biva na zatvaranjima velikih događaja i 192. Samoborski fašnik, odlučio je posljednjeg dana dodijeliti nagrade u nekoliko kategorija. Najveća, ali poštena borba vodila  se   među mjesnim odborima, a na kraju je časno, ali pravedno odlučeno da 1. mjesto pripada MO Rude koji su upriličili svečano otvorenje Aquaparka Rudeland pod sloganom “više od vode”. Drugo mjesto zauzeo je MO Pavučnjak koji je na Fašničku rivijeru stigao nadahnut postapokaliptičnim filmovima kao što je Pobješnjeli Max, a na trećem se mjestu našao mjesni odbor Domaslovec koji je okupljene je vratio u prošlost, podsjetivši na nekad izuzetno popularne Jadranske susrete.

 

Tony Cetinski
image-121479

 

 

Naravno birale su se i maske, jer zbog maski postoji Fašnik i maske postoje zbog Fašnika. Bilo je tu nekoliko kategorija i veliki broj zanimljivih i atraktivnih maski koje su žiriju jako otežavale posao. Na kraju je odlučeno da su u konkurenciji obiteljskih maski najbolji bili: Čaj sa šipkom i medom na prvoj poziciji, drugo mjesto pripalo je Vuk na kruzeru luzeru, dok je treće mjesto pripalo obiteljskoj maski Nemo traži tatu. Birale su se i najbolje grupne maske a najbolji su bili: Gađaj kopljem sridu, drugo mjesto pripalo je grupi maski Keš mašine, a treća pozicija Zlikovcima u Samoboru. Kod pojedinačnih maski pobjede su odnije  Bara i Dara, ispred Predsjedničkih susreta i Fuktazilenda.

 

SBF_3812
image-121480

 

SBF_3891
image-121481

 

Završetkom zabavnog programa, proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada došlo je i vrijeme za suđenje princu Fašniku. Princ je proglašen krivim, presudio mu je Sudec. Unatoč velikim naporima Fiškala da opravda sve njegove “bedastoće” u posljednjih 11 dana spasa mu bilo nije. Princa Fašnika su spalili na glavnom trgu, a kada je ugašena i svaka nada njegovo postojanja, prestala je postojati Slobodna fašnička republika. Princ Fašnik još je gorio, ali zabava je išla dalje, pa je nebo iznad Samobora zasvijetlilo spektakularnim vatrometom, koji je najavio Tonyja Cetinskog, posljednji koncert 192. Samoborskog fašnika.

 

SBF_4411 (1)
image-121482

 

Završilo je 192. izdanje Samoborskog fašnika, ali to nije umanjilo broj posjetitelja koji su ispunili samoborski trg i uživali u odličnom koncertu Tonyja Cetinskog. Za princom nitko nije plakao, Slobodna fašnika republika falit će mnogima, ali atmosfera je ponovo bila na vrhuncu, baš onakva koja je svih 11 dana krasila Fašnik. Završen je 192. Samoborski fašnik, maske su ponovo pokazale svu draž ove jedinstvene manifestacije i poslale odličnu najavu za 193. godinu Slobodne fašničke republike. A za sve željne dobrog provoda, zabava je preselila u Bunker gdje se održao koncert bendova Jeremiah’s & M.O.R.T.

 

 

SBF_4288
image-121483

 

Piše M.T Foto Edin Tuzlak/KlinkaPR

 

 

About The Author

Related posts