Veljača 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Princ Harry i Meghan stvarno nisu miljenici javnosti: Građani im žele oduzeti kraljevske titule?

meghan markle princ harry ss

Najnoviji udarac na Harryja i Meghan ujedno je i jedan od zanimljivijih u posljednje vrijeme. Iako javnost i tabloidi obožavaju kritizirati taj slavni i kontroverzni par, čini se da je Općinsko vijeće Brightona odlučilo ozbiljno razmisliti o tome da paru oduzme njihove kraljevske titule – prema njihovu mišljenju oni ih ne zaslužuju.

U gradu Brightonu građani su toliko ojađeni novcem koji im se porezom oduzima i daje kraljevskoj obitelji da su odlučili pokrenuti peticiju kojom bi se izglasalo ukidanje kraljevskih titula na teritoriju u nadležnosti njihova grada.

Peticiju je za sada potpisalo oko 2000 ljudi, a Gradsko vijeće razmotrit će prijedlog sljedećih tjedana. Kako Brighton spada u pokrajinu East Sussex, upravo onu čiju titulu nose Harry i Meghan, građani su zaključili kako oni ne žele imati takve predstavnike te cijelu stvar smatraju neumjesnom.

Princ Harry i Meghan Markle ss
image-171335

Građani peticijom izražavaju stav da se u Sussexu ne bi trebale na službenim dokumentima navoditi nikakve kraljevske titule jer su krajnje nedemokratske i simboliziraju ugnjetavanje naroda koje provodi bogata elita.

Harry i Meghan našli su se na posebno žestokom udaru zbog toga što su oni službeno vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. Osim zahtjeva da im se oduzmu titule, građani zahtijevaju i da gradonačelnik Brightona ne poziva članove kraljevske obitelji ni u kakve posjete.

Podsjetimo, princ Harry dobio je titulu vojvode od Sussexa kada se oženio glumicom Meghan Markle, a time je postao tek drugi vojvoda od Sussexa u povijesti i prvi u posljednjih 175 godina.

Meghan Markle i princ Harry ss
image-171336

Zanimljivo je kako je ova peticija pokrenuta nakon što je javnost napala par zbog njihovih učestalih letova privatnim avionima i trošenja novca na besmislice.

Izvor dnevnik.hr Foto screenshot

About The Author

Related posts