Lipanj 04, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Prije nego što je postala bajkovita ljubavna priča, ”Zgodna žena” trebala je imati mnogo mračniji i težak kraj!

Julia Roberts ss

Romantična komedija “Zgodna žena” iz 1990. postala je megapopularan film koji je zabavio i rasplakao milijune gledatelja diljem svijeta, a kombinacija holivudske miljenice Julie Roberts i šarmera Richarda Gerea zagarantirala je filmu uspjeh.

Priča o prostitutki u koju se zaljubljuje multimilijarder i mijenja joj život postala je jedna od najpoznatijih komedija desetljeća, a njezina zvijezda Julia Roberts sada je odlučila progovoriti o tome kakav je film zapravo trebao biti.

Na iznenađenje mnogih, “Zgodna žena” imala je mnogo mračniji kraj. Prije no što je redatelj Gary Marshall pretvorio “Zgodnu ženu” u ljubavnu pričicu, film je bio naslovljen “3000”, a za ulogu prostitutke na audiciju je došla i danas slavna Patricia Arquette.

Roberts se za jedan intervju prisjetila kako je originalni kraj trebao biti znatno mračniji i nimalo sretan.

“Ako se točno sjećam, trebala je to biti scena u kojoj je (Zgodnu ženu) izbacuje iz auta, baca novac na nju i ostavlja je u nekoj prljavoj uličici”, rekla je Roberts.

Julia Roberts ss
image-164450

Taj originalni scenarij napisao je J. F. Lewton, no promijenjen je jer su producenti mislili da neće biti dopadljiv publici, koja prije svega želi dobru zabavu.

Roberts je dobila ulogu u “3000”, a Arquette je priznala kako je otišla na audiciju za film, no kada je vidjela tu posljednju tužnu scenu nije više željela sudjelovati u njegovu snimanju. Prema njezinim riječima – slao je pogrešnu poruku.

“3000” je na kraju napustila i kompanija koja ga je trebala producirati, pa je scenarij preuzeo Disney. I tu je Roberts dobila svoj sretan kraj u “Zgodnoj ženi”.

Ta hit-komedija na kraju je zaradila 178,4 milijuna dolara 1990. godine i time postala četvrti najuspješniji film te godine po zaradi na kinoblagajnama. I to samo u SAD-u!

Uspjeh se prelio i na inozemstvo, pa je zarađeno preko 285 milijuna dolara u svijetu. Inicijalni budžet filma bio je samo 14 milijuna dolara, tako da se radi o ukupnoj zaradi od 449 milijuna dolara.

Izvor dnevnik.hr Foto screenshot

About The Author

Related posts