Kolovoz 23, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Priča o Titonu sada i na kazališnim daskama

Zarko Potocnjak, Vladimir Posavec Tusek, Judita Frankovic Brdar i Marko Braic

Nakon iznimno uspješne premijere, autorska predstava nagrađivane redateljice Vlatke Vorkapić dolazi pred publiku Teatra na Trešnjevci – CeKaTe

Iako vječni život i mladost možda nikad nisu bili poželjniji nego danas, još uvijek je teško uprijeti prstom u konkretan razlog zašto je tome tako. Ovom intrigantnom temom odlučila se pozabaviti kazališna, filmska i televizijska redateljica Vlatka Vorkapić, koja se nakon niza uspješnih projekata i u suradnji s Teatrom Erato postavila Titona. Priča o Eoji, božici zore koja je zbog ljubavi za smrtnika Titona kod Zeusa za njega izmolila besmrtnost, ali je zaboravila tražiti i vječnu mladost, dobro je poznata ljubiteljima starogrčkih mitova, a sada je dospjela i u kazalište.

Judita Franković Brdar, Žarko Potočnjak, Marko Braić, Vladimir Posavec Tušek
image-154268

Judita Franković Brdar, Žarko Potočnjak, Marko Braić, Vladimir Posavec Tušek

„Ljubavna priča Eoje i Titona, njen rasplet i kraj, najjednostavnije rečeno  pokazuje da ljudski život nikad nije samo jedan žanr. Svi mi u životu prolazimo komedije i drame, a ako smo dovoljno sretni, u tragedijama, trilerima ili filmovima katastrofe ne sudjelujemo niti kao statisti sa zadatkom. Eojina greška i previd u želji otvara niz dramaturških mogućnosti za igranje sa žanrovima (kako kazališnim tako i filmskim) kao i njihovo preispitivanje“ – izjavila je redateljica Vlatka Vorkapić.

Judita Franković Brdar, Marko Braić, Žarko Potočnjak i Vladimir Posavec Tušek
image-154269

Judita Franković Brdar, Marko Braić, Žarko Potočnjak i Vladimir Posavec Tušek

Glavnu ulogu u predstavi tumači hvaljena glumica Judita Franković Brdar, dok ulogu Titona tumače čak tri glumca – Marko Braić, Vladimir Posavec Tušek, Žarko Potočnjak. Autor glazbe je Stanislav Kovačić, oblikovatelj svjetla i zvuka je Milan Kovačević, a za produkciju su zaduženi Lidija Ivanda i Teatar Erato i prijatelji.

Predstava „Titon“ u kazalištu Teatar na Trešnjevci – CeKaTe počinje igrati 18.02.

Piše D.T. Foto Ana Šesto

About The Author

Related posts