Srpanj 15, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Priča o hotelu koji pamti sve i svašta: Od istrošenih bokserica slavnog redatelja do vrućih scena u bazenu!

Hotel du Cap-Eden-Roc inst

Cannes Film Festival ugostio je brojne svjetske zvijezde, a one svake godine odsjedaju u jednom od najluksuznijih hotela današnjice Hotelu du Cap-Eden-Roc.

Svečano otvorenje 72. Cannes Film Festivala rezervirano je za utorak 14. svibnja, što znači samo jedno – zvijezde holivudske i svjetske kinematografije pohrlit će na francusku Azurnu obalu i svoje privremeno prebivalište pronaći u luksuznim hotelima.

Hotel du Cap-Eden-Roc ss
image-162361

Jedan od takvih svjetski poznatih luksuznih hotela, s dugogodišnjom tradicijom ugošćivanja zvijezda, jest i Hotel du Cap-Eden-Roc. Od Cannesa udaljen samo 15 minuta vožnje automobilom, ovaj hotelski biser jedna je od omiljenih destinacija poznatih i slavnih, koji se nakon dugih noći i ispijanja litara šampanjca upravo tamo odlaze odmoriti.

Smješten u mediteranskom raju zelenih i mirisnih vrtova, Hotel du Cap-Eden-Roc nudi sve što jedna zvijezda može zahtijevati za vrijeme svog boravka. Kao što to uvijek sa zvijezdama biva – prohtjeva ima svakakvih.

Hotel du Cap-Eden-Roc ss
image-162362

Ovo luksuzno zdanje znano je i kao “stara dama azurne obale”, ima 155 soba i apartmana te dvije privatne vile koje garantiraju maksimalnu privatnost svojim gošćama. Hotel karakterizira velebna bijela zgrada koju okružuju mediteranski vrtovi puni čempresa i citrusa, a iz svake sobe pruža se spektakularan pogled na okolinu – plavo more i francusku obalu.

No osim luksuznog uređenja, hotel karakterizira i posvemašnja diskrecija osoblja. Kada bi zidovi mogli progovoriti, zasigurno bi o ovom mjestu mogli ispričati mnoge lude anegdote u kojima su glavni akteri upravo junaci i junakinje s filmskog platna.

O događajima unutar zidova tog hotela ispisane su tisuće priča, od one da je Mel Gibson organizirao party za 300 ljudi, do toga da je Sharon Stone upravo tu naručila harfista odjevenog u irsku narodnu nošnju da ju zabavlja. Uz goste poput Kevina Costnera, Monice Bellucci, Lars von Triera, Jennifer Lopez, Penelope Cruz, Johna Travoltu i Romana Polanskog – priča zasigurno ne manjka.

Hotel du Cap-Eden-Roc ss
image-162363

Sunčanju na balkonu nije odolio Arnold Schwarzenegger, kao ni poljski model Anja Rubik. Isklesana tijela po obroncima plaža ove mediteranske idile pokazale su i Viktorijina anđelica Alessandra Ambrosio i Victoria Silvstedt.

Upravo su ovdje Elizabeth Taylor i Richard Barton bili na medenom mjesecu, Marvin Davis bio je opljačkan za čak 10 milijuna dolara, a Kate Moss jednom je toliko devastirala sobu da su joj zabranili da više ikada odsjedne u hotelu. Ovdje svaka zvijezda ima posebnu uslugu, pa tako Tom Cruise dobiva za njega dizajniranu organsku salatu, a Brad Pitt i Angelina Jolie jednom su zakupili cijeli kat samo kako bi mogli posve sami uživati.

Hotel du Cap-Eden-Roc ss
image-162364

Posebna čar festivala u Cannesu, njegov prestiž i francuski šarm ne ostavljaju ravnodušnim nikoga, pa ni ove dugogodišnje posjetitelje koji se svake godine rado vraćaju crvenom tepihu koji se za njih rasprostre, ali i svojim privatnim odajama Hotela du Cap-Eden-Roc koje čuvaju mnoge njihove tajne.

Cannes, magnet za moćne, lijepe i bogate, tako nudi savršenu kombinaciju eksponiranosti i intime, a ne prestaje ni intrigirati javnost onime što se događa iza zidova njegovih najslavnijih hotela.

Izvor dnevnik.hr Foto screenshot, instagram

About The Author

Related posts