Srpanj 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Premijera “Vesele udovice” održana u jedinstvenom ambijentu MUO

Ronald Braus i Lidija Horvat Dunjko

Prošlog petka Zagrepčani su u nesvakidašnjem prostoru Muzeja za umjetnost i obrt imali priliku uživati u premijeri operete „Vesela udovica“ u izvedbi Opere b.b., prvog komornog opernog kazališta u Hrvatskoj. Pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića, a u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, ansambl Opere b.b. realizirao je veselu , lepršavu i vizualno vrlo dopadljivu predstavu.

Dinko Bogdanić, Branka Cvitković i Ronald Braus
image-110009

Dinko Bogdanić, Branka Cvitković i Ronald Braus

Lidija Horvat Dunjko i Vladimir Kranjčević
image-110010

Lidija Horvat Dunjko i Vladimir Kranjčević

Scenografija Marte Crnobrnje i kostimi Elvire Ulip bili su sjajan okvir za predstavu prepunu smijeha, divnih arija, dueta i ansambala, kao i koreografskih brojeva. Ulogu Hane Glawari besprijekorno je otpjevala Lidija Horvat Dunjko, a  bariton Ronald Braus bio joj je pjevački i scenski dostojan partner kao grof Danilo. Za komični element pobrinuli su se Nenad Tudaković i Nada Abrus te su uz Blanku Tkalčić i Sinišu Galovića nadopunili sliku vrsnih izvođača.

Ronald Braus i Nada Abrus
image-110011

Ronald Braus i Nada Abrus

Iznenađenje večeri bio je nastup dviju prvakinja baleta HNK u Zagrebu, Mirne Sporiš i Ervine Sulejmanove u ulozi grizeta. Debitanti večeri Vita Vukov, Josipa Bilić, Martin Gelić i Dominik Došen bili su također na visini povjerenih zadatka i pokazali da su se zasluženo našli na sceni s iskusnijim kolegama. Ništa manje zapaženi nisu bili ni umjetnici Matino Antunović  i Davor Ljubić.

 

Nenad Tudakovic i Nada Abrus
image-110012

Nenad Tudaković i Nada Abrus

Među brojnim uzvanicima u publici su primijećeni roditelji mlade sopranistice Vite Vukov: Ksenija Pajić i Emil Vukov, maestro Vladimir Kranjčević, primadone Gertruda Munitić, Cynthia Hansell Bakić, Vlatka Oršanić i Nevanka Petković Sobjeslavski, manekenka Zvončica Vučković, književnica Sanja Pilić, pjevačica Elvira Voća i brojni drugi zainteresirani za dogodovštine Vesele udovice.

Ronald Braus i Cynthia  Hansell Bakić
image-110013

Ronald Braus i Cynthia Hansell Bakić

Ovom izvedbom najavljena je turneja koja će obići cijelu Hrvatsku, a ako se i vi želite zabaviti uz Veselu udovicu i uživati u ovoj jedinstvenoj izvedbi, pratite Facebook stranicu Opere b.b.

Ronald Braus i ansambl
image-110014

Ronald Braus i ansambl

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts