Srpanj 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Premijera Snježne bajke 2 na sceni riječkog HNK Ivana pl. Zajca

Giuseppe Nicodemo,Antonio Valenčić, Vanja Zelčić, Saša Matovina, Nina Abramović Dimec

U riječkom HNK Ivana pl. Zajca u srijedu, 6. prosinca 2017. u 19.30 sati, nastavlja se snježna pustolovina s još više tajni, magije i tajnovitih likova! Riječ je, naravno, o premijernoj izvedbi “Snježne bajke 2″, nastavku prošlogodišnje predblagdanske uspješnice za djecu, ponovno u produkciji HNK Ivana pl. Zajca, ali istodobno prvoj predstavi iz programa Riječkog kazališta mladih “Kamov”.

Priča se nastavlja tamo gdje je prošle godine završila, a dramaturginja Nataša Antulov uobličila ju je prema motivima najuspješnijih radova osnovnoškolaca Primorsko-goranske županije koji su se odazvali pozivu za kreaciju priče ove predstave.

Vanja Zelčić, Saša Matovina
image-115561

Vanja Zelčić, Saša Matovina

Kraljević i Kraljevna su već odrasli, a muče ih neki novi (i stari) problemi. Mali kazališni posjetitelji moći će upoznati njihova sina Vjetra i kćer Kišu, djecu neobičnog djetinjstva koja odrastaju u velikom dvorcu. Iako se njihov život čini idiličan, stvarnost je posve drugačija. Vjetru i Kiši nedostaje njihova majka. Zato će krenuti u opasnu potragu za njom i uspeti se na Veliku Planinu…

Saša Matovina, Stanislava Šćulac Vlajnić, Jasmina Cossetto, Ingrid Ninčević, Marijan Padavić, Gisueppe Nicodemo
image-115562

Saša Matovina, Stanislava Šćulac Vlajnić, Jasmina Cossetto, Ingrid Ninčević, Marijan Padavić, Gisueppe Nicodemo

Likove iz prošlogodišnje priče tumače isti glumci i pjevači, dok nove likove odnosno uloge, uz članove umjetničkih ansambala HNK Ivana pl. Zajca, Opere, Baleta i Talijanske drame, glume polaznici Kazališne radionice Riječkog kazališta mladih “Kamov” te pokazuju, glumeći, pjevajući i plešući, sve svoje talente i sve ono što su do sada u Radionici naučili.

Vanja Zelčić i članice Baleta
image-115563

Tako uloge Kraljevne- majke i Kraljevića- oca ponovno tumače Vanja Zelčić i Saša Matovina. U ulozi djevojčice Kiše izmijenjivat će se Katja Budimčić, Lucija Pedić i Nina Abramović Dimec, a u ulozi dječaka Vjetra Marko Fortunato, Luka Babić i Antonio Valenčić. Crvenog Patuljka, u alternacijma, glumit će Tarik Žižak, Leon Hasančević Matijašić i Matija Danijel Žugaj. Tri vile bit će Jasmina Cossetto, Stanislava Šćulac Vlajnić i Karla Šoštarić u alternaciji s Ingrid Ninčević. Dvorjane će tumačiti Giuseppe Nicodemo, Marijan Padavić i Domagoj Dujmović, a u predstavi sudjeluju i članice Baleta Danijela Menkinovski, Svetlana Andrejčuk i Svetlana Rasskazova.

Tarik Žižak, Vanja Zelčić
image-115564

Tarik Žižak, Vanja Zelčić

Redatelj je Igor Vlajnić, ujedno i voditelj Riječkog kazališta mladih “Kamov”. Scenografiju je osmislila Paola Lugarić, a koreografiju Vitalij Klok. Kostime iz kazališnog fundusa obabrala je Manuela Paladin Šabanović dok je svjetlo oblikovao Boris Blidar.

IMG_8873
image-115565

Predstava traje 45 minuta, a namijenjena je djeci vrtićke dobi i nižih razreda osnovne škole.

Prije početka premijerne izvedbe 6. prosinca, u kazališnom će foyeru s početkom u 18.45 sati biti upriličena svečana dodjela nagrada i zahvalnica za najbolje učeničke radove na temu Snježna bajka 2.

Saša Matovina, Vanja Zelčić
image-115566

Novi sponzor HNK Ivana pl Zajca Maslina na Zelenom trgu odlučio je kazališne ulaznice pokloniti korisnicima udruga Centar za kulturu dijaloga i “Šarolija” koji su uključeni u program Moje mjesto pod suncem. Osim što će 7. prosinca djeca uživati u predstavi “Snježna bajka 2″, bistro-pizzeria će se pobrinuti da nakon kratkog upoznavanja HNK Ivana pl. Zajca, uživaju i u pizzetama posebno pripremljenima za ovu prigodu.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

 

About The Author

Related posts