Kolovoz 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Predstava “Staying a play: Antigona” Matije Ferlina u riječkom HNK Ivana pl. Zajca

Matija Ferlin: Staging a Play: Antigona

Riječki HNK Ivana pl. Zajca će u petak, 4. listopada u 19.30 sati, ugostiti predstavu „Staging a play: Antigona“ koreografa i autora Matije Ferlina.
Projekt „Staging a play: Antigona“ nastavak je Ferlinovog višegodišnjeg scenskog istraživanja izvedbenih praksi kroz dva autorska koncepta: solo-izvedbe kojom se bavio u seriji radova „Sad Sam“, i koncepta proširenih koreografskih uprizorenja u projektima pod zajedničkim nazivom „Staging a play“.

„Staging a Play: Antigona“ prema Sofoklu koja se izvodi na engleskom jeziku, nastala je u koprodukciji Mediteranskog plesnog centra Svetvinčenat i slovenskog Emanata. Dramaturgiju potpisuje Goran Ferčec, dok ostatak autorskog time čine scenograf Mauricio Ferlin, autor glazbe Luka Prinčič te oblikovatelj svjetla Saša Fistrić dok Matija Ferlin potpisuje i kostimografiju. 

 

 

Matija Ferlin: Staging a Play: Antigona
image-173117

 

Matija Ferlin je hrvatski koreograf, izvođač i redatelj. Diplomirao je na School for New Dance Development u Amsterdamu. Neko vrijeme živio je i radio u Berlinu, a povratkom u Pulu svoje autorsko djelovanje posvetio je istraživanju i reartikulaciji različitih koncepata izvedbene umjetnosti i drugih medija kao što su kratki film, video i izložbe. Predstavljao je i izvodio diljem Europe i Amerike na raznim festivalima.

Gostovanje u riječkom „Zajcu“ organizirano je kroz suradnju s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućava izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje. Gostovanje sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts