Travanj 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Pred nama je najbogatije izdanje prestižnog Midsummer Scene festivala

Midsummer Scene festival  SBP

Ljetni dani koji su pred nama dišu u znaku bogatih kulturnih događanja. Šesto izdanje prestižnog Midsummer Scene festivala najbogatije je do sada. Brojni umjetnici iz cijelog svijeta dolaze u Dubrovnik,  ali i mi ćemo svijetu prikazati nešto naše, originalno i kreativno.

Midsummer Scene festival  SBP
image-165103

Dubrovački simfonijski orkestar svečanim nastupom u petak, 21. lipnja u 21 sat otvara Midsummer Scene besplatnim koncertom ispred crkve Sv. Vlaha, a pod dirigentskom palicom Noormana Widjaja. Ovaj koncert održava se povodom Svjetskog dana glazbe i prvog dana ljeta u organizaciji TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika. Jedan od najsvestranijih hrvatskih umjetnika, pijanist i skladatelj Matej Meštrović u pratnji Dubrovačog simfonijskog orkestra izvest će svjetsku premijeru New England Rhapsody.

Midsummer Scene festival  SBP
image-165104

 

Premijera dugoočekivane Shakespearove tragedije Romeo i Julija na Lovrjencu će biti izvedena u subotu, 22. lipnja u 21.30 sat. Predstave će se izvoditi svaku večer osim 27. lipnja sve do 5. srpnjaGeorgia Christodoulou kao Julija i Clement Charles kao Romeo predvode sjajan glumački ansambl, a redatelj je Sean Aita. On Veronu stavlja u mafijaški kontekst početka šezdesetih godina prošlog stoljeća kad su buntovni tinejdžeri još bili velika novina u tradicionalnoj Italiji.

RomeoandJuliet Midsummer Scene festival  SBP
image-165105

ROMEO I JULIJA  Midsummer Scene festival  SBP
image-165106

 

 

četvrtak, 27. lipnja u 21.30 sat Midsummer Scene po prvi će puta na Lovrjencu ugostiti hrvatsku predstavu Ja koja imam nevinije ruke, monodramu o životu Vesne Parun, u režiji Ivana Lea Lema i izvedbi Vesne Tominac Matačić. Pjesma je to koja prikazuje odrastanje generacija djevojaka i žena, služeći kao utjeha, znak je da ni najveći gubitak nije samo gubitak, da može biti dar. Ovo se savršeno uklapa u šesto izdanje festivala Midsummer Scene ovogodišnjeg naziva Sezona ljubavi i mržnje.

Midsummer Scene festival  SBP
image-165107

Pred sam kraj Festivala, u subotu 6. srpnja u 21.30 sati u Kneževom dvoru održat će se Cabaret Songs for Lovers (and Other Idiots). u izvođenju Sarah-Louise Young i pijanista Michael Roulstona. Sarah je proslavljena glumica, spisateljica i cabaret izvođačica. Zajedno sa Michaelom Roulstonom dolazi u Dubrovnik, a ovaj je poznati duo dobitnik mnogih prestižnih nagrada. Nastupali su i u Café de Paris, Hippodrome Theatre i The Elgar Room u Royal Albert Hallu.

Ovogodišnji Festival završava u nedjelju, 7. srpnja u 21.30 sati koprodukcijom između Midsummer Scene-a i dugogodišnjeg partnera festivala Doma Marina Držića te kazališta Marina Držića s predstavom Uncle Maroye Ree-examined u režiji Paola Tišljarića. Na engleskom jeziku izvest će je dio ansambla iz predstave Romeo i Julija.

Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London. Ulaznice za predstave mogu se kupiti putem službene web stranice www.midsummer-scene.com.

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts