Rujan 27, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Pravo, organizacija poslovanja i financije ključ su za pravilnu funkciju zdrastvenog sustava

Pravo i medicina – ruku pod ruku _kongres_SBP

Kongres Pravo i medicina – ruku pod ruku Hrvatske udruge za medicinsko pravo i Udruge pravnika u zdravstvu po prvi put u Hrvatskoj okuplja najuspješnije stručnjake iz ovog područja. Brojni cijenjeni stručnjaci iz cijele regije predstavit će aktualne teme te raspravljati o problematici vezanoj za ovo, za sve nas iznimno važno područje. Prvo izdanje kongresa Pravo i medicina – ruku pod ruku očekuje nas od 18. do 20. listopada u Varaždinu, a njegov cilj je osvijestiti radno i profesionalno okruženje gdje ne dominiraju isključivo medicinske teme, već teme poput prava, organizacije poslovanja i financija. Upravo to su faktori koji uvelike utječu na kvalitetu zdravstvene zaštite koju primarno pružaju zdravstveni djelatnici.

Pravo i medicina – ruku pod ruku _kongres_SBP
image-175016

Na prvom izdanju Kongresa, biti će obrađeno 30 tema od 34 predavača iz Hrvatske te dijelom iz Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine. Težište je na aktualnim temamam poput obrade plaća u zdravstvu, poreznih aspekata naknada plaća, primjeni novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti s posebnim naglaskom na provedbu Zakona u domovima zdravlja te propisa o medicinskom turizmu, prekovremenom radu zdravstvenih radnika, položaju liječnika u kolektivnom pregovaranju, problemima prisile prema zdravstvenim radnicima kao novog kaznenog djela te odgovornosti zdravstvenih radnika.

Predavači dolaze iz raznih sredina i tematskih područja. Tako će svoja znanja i iskustva sudionicima Kongresa prenijeti stručnjaci s pravnih i medicinskih fakulteta, iz strukovnih komora, Ministarstva zdravstva, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva financija, odvjetništva, Ustavnog suda Republike Hrvatske, ali i predstavnici zdravstvenih ustanova i udruga koji će dati svoje viđenje problema kroz prikaz i neposrednu praktičnu primjenu propisa unutar zdravstvenog sustava.

Pravo i medicina – ruku pod ruku _kongres_SBP
image-175017

Iz godine u godinu u Hrvatskoj je sve više prepoznata važnost prava koje ima jednu od ključnih uloga u pravilnoj funkciji zdravstvenog sustava. Upravo zbog toga, nadolazeći kongres Pravo i medicina – ruku pod ruku predstavlja iznimnu vrijednost za Hrvatsku kao zemlju domaćina, tako i za goste predavače iz susjednih zemalja te sve nas na koje se u konačnici odnosi ova važna tema.

Kongres Pravo i medicina – ruku pod ruku predstavlja izvanredan spoj medicine i prava, jer jedni bez drugih ne mogu kvalitetno funkcionirati, a održava se u organizaciji Hrvatske udruge za medicinsko pravo i Udruge pravnika u zdravstvu, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Župana Varaždinske županije Radimira Čačića, Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića te Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts