Srpanj 07, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Povratak grupe Tango nakon 25 godina – I Siniša Glumičić u grupi

tango

Odličnom pjesmom ‘Učini što moraš’ grupa Tango u suradnji sa saksofonistom Igorom Geržinom najavila je svoj povratak na glazbenu scenu i to nakon punih 25 godina.

Autori pjesme Borivoj Vincetić i Davor Devčić Daga te članovi originalne postave grupe Tango su nakon prestanka rada grupe 1990. godine radili pjesme za druge izvođače, a u međuvremenu su se okrenuli i nekim drugim poslovima. Ipak želja za stvaranjem glazbe za njihovu dušu je prevagnula, a rezultati su veći od njihovog očekivanja: ‘Daga i ja smo naprosto odlučlili napraviti nešto drugačije od glazbe koja je danas očito trendovska, a mi se u njoj ne nalazimo. Napokon, beskompromisno radimo glazbu za sebe i onako kako smo vidjeli Tango u razdoblju od 1983. – 1990. te kako ga vidimo sada. Pjevačica Maja se nevjerojatno dobro uklopila u cijelu priču, kao i Siniša Glumičić koji je usprkos svojoj sjajnoj karijeri plastičnog kirurga odlučio sudjelovati u nastavku naše priče. Ono što nismo očekivali je koliko ustvari imamo istomišljenika i koliko ljudi s nestrpljenjem očekuje još naših novih stvari’, objasnio nam je Borivoj.

Ovaj funk & soul band djelovao je u razdoblju od 1983. – 1990. godine kao klupski koncertni band, a u tom razdoblju održali su brojne koncerte u zagrebačkim i beogradskim klubovima. Iako su snimili gotovo 30-ak svojih autorskih pjesama, album nisu nikad objavili, a pjesme koje su dotada snimljene u cijelosti su poklonjene grupi Funny Hill s pjevačicom Ivanom Plechinger koja ga je objavila pod imenom ‘Vrijeme novih ljubavi’ 1992. godine. Osnovnu postavu grupe činili su Vedrana Hercigonja, Oleg Colnago, Davor Daga Devčić i Borivoj Vincetić, a surađivali su s brojnim glazbenicima kao što su Igor Geržina, Josip Grah, Jasna Bilušić, Franciska Gluhak, Slavin Balen, dr. Siniša Glumičić i drugi. Godine 1990. grupa prestaje s radom.

Danas, nakon 25 godina s pjevačicom Majom Sever Cuglin, Borivoj Vincetić, Davor Devčić Daga i dr. Siniša Glumičić ponovo su spremni osvojiti radijske top liste, a poneseni pozitivnim kritikama publike, prijatelja i kolega glazbenika pripremaju i koncertni repertoar kojim će zasigurno ponovo puniti klupske prostore.
Piše D.T. Foto YouTube Screenshot

About The Author

Related posts