Svibanj 21, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Povodom prvog vikenda otvaranja prijava 28. zagrebačkog maratona

Zagrebački maraton SBP

Na Međunarodni dan žena, otvorene su prijave za 28. Zagrebački maraton koji će se održati 13. listopada 2019. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Dan ranije, 12. listopada 2019. održati će se dječje utrke na Trgu bana Josipa Jelačića sa startom u 10 sati.

Zagrebački maraton je i ove godine odlučio darovati sve  trkačice za promotivnom startninom od 75 kn na sve individualne utrke Zagrebačkog maratona. Iskustva od prošle godine, su potvrdila da je moguć ravnopravan udio muških i ženskih sudionika u utrkama te je  postignut gotovo jednak omjer muških i ženskih trkača. Naime, već prvi dan otvaranja prijave prijavilo 1093 trkača i trkačica na sve utrke, gotovo duplo više nego na isti dan prošle godine! 

Sudionici maratona pokazali su veliko srce te je čak 40% prijavljenih trkača uplatilo za humanitarnu akciju „Pusti baterije, napuni pluća“ te pokazali solidarnost sa osobama koje nakon transplatacije pluća tek trebaju započeti normalan i aktivan život.

Ove godine unose se brojne novosti u sami program utrka i maratonskog vikenda sa ciljem povećanja trkača iz zemlje i inozemstva te pozicioniranja  glavnog grada – Zagreba i najvećeg maratona na kartu trkačih turističkih destinacija.

 

Zagrebački maraton SBP
image-157082

 

 

Sudionicima su osigurani brojni noviteti:

  • Utrka građana na 5 km se mijenja u Garmin 10 km utrku sa startom 13. listopada 2019. u 9 sati. Utrke 10 km su sve popularnije među trkačom populacijom jer predstavljaju veći izazov i za početnike te uz ravnu trasu Zagrebačkog maratona nudi mogućnost ostvarenja osobnih rekorda.
  • Velika novost je i maratonska štafeta sa 4 dionice (14 km, 7 km, 14 km, 7 km) i to u kategorijama muška, ženska i mješovita (2 M I 2 Ž) štafeta.
  • Utrke maratona, polumaratona i štafeta startaju 13. listopada 2019. u 10 sati sa Trga bana Josipa Jelačića
  • Ove godine u pripremi je posebna humanitarna akcija pod nazivom “Pusti baterije, napuni pluća” gdje članovi Udruge INSPIRO  aktivno i konkretno su podrška kroz utrke Zagrebačkog maratona te želja organizatora je pozvati sve nove i stare trkače da se priključe ovoj velikoj humanitarnoj akciji.
  • Također, ktivirati sve sudionike utrka Zagrebačkog maratona da pomognu i kroz plemenitu gestu te omoguće stručan i kvalitetan rad na pripremama i rehabilitaciji osoba sa transplatiranim plućima. Kod prijave utrke po želji svi sudionici imaju mogućnost označiti polje da žele sudjelovati u humanitarnoj akciji te na taj način uz plaćanje startnine platiti dodanih 20 kn koje će se namjenski koristiti za rehabilitaciju i stručni rad sa osobama nakon transplatacije pluća koja će ih osposobiti za normalno kretanje i aktivan život.
  • Uveden je novi IT sustav prijava na utrke koji će olakšati svim sudionicima prijave te eventualne samostalne naknadne izmjene te daleko veće mogućnosti uplata startnina koje će olakšati proces prijave hrvatskim i inozemnim sudionicima.
  • Startni paket ove godine biti će još bogatiji! Uz postojeću, sada već tradicionalnu unikatnu finišersku medalju koja će ove godine nositi znak Medvedgrada svi sudionici dobiti će kvalitetnu trkaču majicu dugih rukava. Time Zagrebački maraton brine o svojim sudionicima i u hladnijim mjesecima.
  • Od travnja pa sve do listopada redovito će se organizirati, zajedno sa partnerom Garmin Hrvatska, zajednički besplatni treninzi na raznim lokacijama u Zagrebu kako bi aktivirali sudionike i osigurali brojna zabavna druženja i zajedničke pripreme.
  • Pripremljen je bogatiji maratonski vikend koji će posebno razveseliti sudionike i sugrađane sa brojnim glazbenim punktovima duž trase utrke te bogatijim sadržajem za vrijeme maratonskog vikenda na Trgu bana Josipa Jelačića.

 

 

 

Piše M.T Foto ShowbizzPress

About The Author

Related posts