Travanj 02, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Potpredsjednik Sabora Reiner svečanim prijemom kod predsjednika Vlade završio službeni posjet Japanu

Toshimitsu Motegi_Željko Reiner_SBP

Jučer, 23. listopada potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner, kao predstavnik Republike Hrvatske i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, nazočio je u srijedu svečanom prijemu kojeg je u čast ustoličenja novog japanskog cara organizirao predsjednik Vlade Japana Shinzo Abe.

 

Car Naruhito_Željko Reiner
image-175576

 

 

Potpredsjednik Reiner iskoristio je kratki susret s premijerom Abeom kako bi mu zahvalio na gostoprimstvu i pozvao ga u posjet Hrvatskoj.

 

Shinzo Abe_ Željko Reiner
image-175577

Premijer Shinzo Abe i potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner

Tijekom svečanosti potpredsjednik Reiner razgovarao je s ministrom vanjskih poslova Japana Toshimitsuom Motegijem o predstojećem hrvatskom predsjedanju Vijećem Europske unije te su razmijenili mišljenja o budućnosti Europske unije.

Razgovarali su i o odnosu Japana i Europske unije, posebice u svjetlu potpisivanja Sporazuma o gospodarskom partnerstvu, koji, kako kaže ministar, već pokazuje rezultate.

Potpredsjednik Sabora susreo se i s ministrom obrane Tarom Konom s kojim je razgovarao o hrvatskoj industriji naoružanja i vojne opreme.

 

Taro Kono_Željko Reiner
image-175578

Taro Kono i Željko Reiner

 

” Hrvatska svoje visoko kvalitetne proizvode izvozi u mnoge zemlje svijeta i rado bismo da Japan bude jedan od kupaca ”, rekao je Reiner.

 

Taro Aso_Željko Reiner_SBP
image-175579

Taro Aso i Željko Reiner

 

Sa zamjenikom predsjednika Vlade i ministrom financija Tarom Asom, Reiner je razgovarao o Kući japansko – hrvatskog prijateljstva u japanskom gradu Tokamachiju, te o obnovi japanskog Nagasakija uz poveznicu o obnovi hrvatskih gradova stradalih u Domovinskom ratu.

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts