Kolovoz 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Poslušajte pjesmu s kojom Slovenac Ben Dolic predstavlja Njemačku na Eurosongu

Ben Dolic_foto_eurosong.hr

Njemačku će na Eurosongu, koji će se u svibnju održati u Rotterdamu, predstavljati 22-godišnji Ben Dolic s pjesmom Violent Thing rođen u Sloveniji. Na ovogodišnjem Eurosongu  sudjelovati će 35 zemalja.

Njemačka radiotelevizija NDR ove je godine organizirala interni izbor, a Benova pjesma osvojila je dva žirija koja su sudjelovala u odlučivanju. Jedan žiri sastojao se od sto odabranih ljudi iz Njemačke, a drugi žiri bio je internacionalni.

Pjesmu je napisao  Borislav Milanov, koji je poznat po eurovizijskim pjesmama  Beautiful MessNobody But You i If Love Was a Crime, a za scenski nastup je zadužen koreografer Justina Timberlakea Marty Kudelka.

“Kada su mi javili da sam odabran, preplavile su me emocije. Ovo je za mene ostvarenje snova. Mislim da imamo savršenu pjesmu za Eurosong”, rekao je Ben u svom priopćenju.

Ben Dolic rođen je 1997. godine u Sloveniji, a s 18 godina preselio se u Švicarsku gdje je naučio njemački. Ben se natjecao u njemačkoj verziji Voicea gdje je zauzeo drugo mjesto u finalu. Već ranije se pokušavao popeti na eurovizijsku pozornicu, kada se 2016. natjecao u slovenskom nacionalnom izboru kao dio grupe D Base.

 

 

 

 

 

Izvor eurosong.hr Foto eurosong.hr

 

 

 

About The Author

Related posts