Srpanj 13, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Poslušajte kako osobe bez glasnica pjevaju uz opernu divu Antonellu Malis

Antonella_Malis_foto_G.I.Tepeš

Zajedno smo glasniji i bolje nas se čuje moto je zbora laringektomiranih Optimisti i misao vodilja iz koje crpe inspiraciju. Ove hrabre ljude nedostatak glasnica nije spriječio da pjevaju i svojom ljubavi prema glazbi inspiriraju sve koje ih poslušaju. Ovih se dana Optimisti intenzivno pripremaju za humanitarni koncert Božićna bajka Malis Antonelle Glasom od srca za osobe bez glasnica na kojem će biti gosti.

Antonellin koncert održat će se u četvrtak 28. studenog od 20 sati, a Optimisti će se pridružiti opernoj divi na pozornici Hrvatskog glazbenog zavoda. Dio prihoda od koncerta namijenjen je Klubu laringektomiranih Zagreb.

Zbor Optimisti i Tamara_foto Optimisti
image-177572

 

”Prvi susret sa zborom Optimisti dogodio se u proljeće ove godine na jednom koncertu gdje sam i ja nastupala kao gošća. Promatrajući njih kako pjevaju bez glasnica u glavi su mi se počele vrtiti misli poput: koliko sam zahvalna na svome glasu, na svom zdravlju i pitanje koliko smo uopće svjesni svi zajedno kako bi život izgledao bez njega!” – opisuje svoj prvi susret s Optimistima operna diva Antonella Malis te dodaje: ”Glazbom i pjevanjem se prenosi radost života, a Optimisti nam najbolje to pokazuju. Dio te radosti prenijet ćemo svima na koncertu kojem se jako veselim!”

Antonella_Malis_foto_G.I.Tepeš
image-177573

Laringektomirani su osobe koje su operacijom, uglavnom zbog raka grla, izgubili svoj prirodni način govora. Takve okolnosti mnoge bi razumljivo bacile u očaj te je važno pokazati da se i bez grkljana može živjeti sretno i kvalitetno. Upravo s tim ciljem je logopedica Tamara Živković Ivanović 2007. godine osnovala zbor Optimisti, prvi ali ne i jedini takav u Hrvatskoj. Optimisti su tijekom 12 godina djelovanja svoju poruku inspiracije i ljubavi prema glazbi prenijeli diljem Hrvatske, ali i šire.

 

”Optimisti su prvi hrvatski zbor laringektomiranih, a članovi su si sami dali ime jer zbor vide kao svoju pobjedu, bijeg iz depresije i pomicanje granica. Nastupali smo u televizijskim emisijama te festivalima u Hrvatskoj i Europi, a o nama je izvjestio i CNN. Unatoč tom iskustvu, Optimisti se vesele nastupu s Antonellom, ovo će nam biti prvi nastup s jednom opernom divom i zahvalni smo joj što nas je prepoznala i otvorila svoje srce. Njih 14 predstavit će više od 1000 laringektomiranih i poručiti im kako gubitak grkljana nije kraj života nego početak promijenjenog ali novog. Upravo je ova poruka jedan od najvažnijih ciljeva zbora.” – ističe osnivačica i voditeljica zbora Optimisti, logopedica Tamara Živković-Ivanović.

Zbor Optimisti i Tamara_foto Optimisti
image-177574

 

Božićna bajka Malis Antonelle Glasom od srca za osobe bez glasnica naziv je koncerta koji će spojiti božićnu radost i pomaganje potrebitima. Na dvosatnom koncertu Antonella će izvesti repertoar omiljenih božićnih i popularnih pjesama u svom, posebnom aranžmanu. Uz Optimiste, s Antonellom će nastupiti i glazbenica Danijela Pintarić, pijanistica Katarina Krpan te gost iznenađenja. Božićnu čaroliju upotpunit će i dizajn prostora koji potpisuje Tanja Medanić, Hrvatica čije su ideje oduševile Houston u Texasu gdje živi i radi.

Ulaznice za koncert koji uključuje večeru po cijeni od 320 kuna mogu se kupiti na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda od ponedjeljka do petka od 18 do 20 sati. Koncert se održava u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba.

Piše M.T Foto G.I.Tepeš/Optimista

About The Author

Related posts