Veljača 19, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Posljednja snimka legendarnog trogirskog slavuja Vinka Coce i klape Sv. Juraj HRM

IVC_3206

Klapa Sv. Juraj HRM predstavlja pjesmu „Težačka duša“ najpoznatijeg dalmatinskog klapskog pjevača Vinka Coce, iako je prošlo gotovo pet godina od kada nije s nama.

Radi se o posljednjoj pjesmi koju je poznati trogirski slavuj snimio s klapom HRM-a „Sveti Juraj“, ali iznenadna bolest i smrt zaustavila ga je tada u konačnom izdanju ove pjesme.

IVC_3243
image-120892

Klapa Sv. Juraj HRM i Janja Coce
image-120893

Klapa Sv. Juraj HRM i Janja Coce

Tekst pjesme napisao je Nikola Franić Pićo, a glazbu i aranžman Mario Božić.

– Vinkov iznenadni odlazak nas je doista šokirao, kao i svu hrvatsku javnost tako da smo tada jednostavno odustali od završetka pisme. Sada s vremenskim odmakom uvjerenja smo da bi bila prava šteta ovu lijepu pjesmu  ne pustiti u eter našim ljudima koji su silno voljeli i poštovali Vinka, a u čemu nas je posebno podržala njegova supruga Janja rekavši kako imamo njen blagoslov. Pjesma je zapravo posvećena našim precima težacima koji su svojim trudom i radom sačuvali naš hrvatski identitet u burnim i teškim vremenima naše povijesti – izjavio je Marko Bralić frontman klape HRM-a „Sveti Juraj“.

IVC_3323
image-120894

Snimanje i režiju spota za svoju novu pjesmu u mornaričkoj su klapi povjerili Hrvoju Svalini, režiseru Kaštelanskog kazališta javnosti ranije poznatog po režiji spotova Ružo crvena, Bura, Odriši me i Zapivaj klapo moja, a u spotu će sudjelovati mladi glumački par Pere Eranović i Ana Perković. Snimanje je završeno jučer, a spot se očekuje kroz 10 dana.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts