Srpanj 12, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Posjetite Zagorje

dvorac tabor

Zagorje – bajka na dlanu, destinacija je tisuću lica – ovdje gost može uživati u termama, wellness centrima, kupališnim kompleksima te brojnim rekreativnim sadržajima, obilaziti mnoštvo kulturnih i povijesnih znamenitosti, atraktivnih muzeja, zabavljati se na raznim manifestacijama kroz koje se, uz nezaobilazne zabavne sadržaje, na životopisan i originalan način njeguje zagorska kultura, povijest i tradicija.

unnamed (2)
image-137558

Naravno, iz Zagorja gosti nikako ne mogu otići ni gladni ni žedni budući da zagorska gastronomska ponuda može zadovoljiti i najizbirljivija nepca. Među brojnim kletima i restoranima, svatko će pronaći barem nekoliko njih koji su baš po njihovom ukusu. Požele li gosti uživati u tradicionalnim lokalnim jelima pripremljenim od domaćih namirnica po “starinskim” recepturama, ili u modernoj kuhinji s novim tehnologijama koje primjenjuju vrhunski zagorski chefovi svjetske klase, ili pak žele spoj i jednog i drugog – u Zagorju će naći sve to. I više od toga.

Clipboard13
image-137559

Najbolji način upoznati najbolje od Zagorje jest pratiti tematsku rutu istog naziva koja će gostima pomoći da u mnoštvu atraktivnih i raznolikih sadržaja ne propuste ono najzanimljivije. “Krug” po Zagorju obilazi Dvor Veliki Tabor, Muzej krapinskih neandertalaca i Muzej oldtimera u Krapini, Muzej “Dr. Zlatko Dragutin Tudjina” u Pregradi, Muzej Radboa u Radoboju, Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, Dvorac Oršić-Muzej seljačkih buna, Galeriju i Studio Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu… Još je tu pregršt točki za kratki usputni odmor i razgledavanje: Lenartove stube i utvrda Kostel grad u Pregradi, Stari grad i Nalazište Hušnjakovo u Krapini, poučne staze: Putevima neandertalca u Jesenju, Putovima Orhideja u Radoboju, Park skulptura i Zvonosvir u Mariji Bistrici, Spomen park Rudolfa Perešina u Gornjoj Stubici te Gupčeva lipa, Kuća Matije Gupca i Živi arhiv Gupčeve lipe u stubičkom kraju… I još pregršt toga…

Clipboard10
image-137560

U svakom slučaju, posjetitelje u Zagorju očekuje dug i zanimljiv put kroz zagorsku povijest, tradiciju, kulturu, gastronomiju i enologiju, no uz to, zasigurno neće nedostajati ni zabave, rekreacije, uživanja u prekrasnoj prirodi i pogledima s brojnih zagorskih vidikovaca. Stoga posjetite Zagorje i sami se uvjerite u bajku na dlanu, a Zagorci već spremno viču: “Dobro nam došli, prijatelji! Vaše je da se odmorite – ostalo je naša briga”

unnamed
image-137561

unnamed (1)
image-137562

Piše D.T. Foto Arhiva MHZ, Screenshot

About The Author

Related posts