Kolovoz 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Poruke uskrsnih pisanica vaterpolista Mladosti ove godine posebno su emotivne

Franko Lazic

Vaterpolisti HAVK Mladost i ove su godine bojali pisanice. Ususret Uskrsu, najvećem katoličkom blagdanu, s posebnim su emocijama u izolaciji bojali jaja te poslali poruku navijačima i svim građanima Hrvatske.

 

 

 

 

„Za moje uskršnje jaje inspiriralo me lijepo sjećanje na prošlu godinu kada smo ih bojali s humanitarnim ciljem za mališane iz Zaklade „Hrvatska za djecu“. Zbog trenutne situacije s koronavirusom ne možemo akciju napraviti i ove godine, no bitno je pokazati dobru namjeru te poslati pozitivne vibracije i poruke u ovim vremenima svim našim sugrađanima!“ – izjavio je Jerko Jurlina.

 

Ovaj je Uskrs drugačiji od ijednog za kojeg znamo. Nažalost, nismo ga svi u mogućnosti provesti u krugu obitelji, pa ćemo na taj dan biti posebno emotivni i prisjetiti se i same muke Isusove. Njegovo obećanje i uskrsnuće daje nam snagu i u ovim teškim danima.

 

 

 

Jako sam se veselio ovom Uskrsu, jer sam se konačno vratio kući nakon završetka fakulteta u SAD-u. Nadao sam se velikom obiteljskom okupljanju, no kako stvari stoje opet nećemo biti svi zajedno. Sestre i ja smo s rođacima kod bake i dide u Splitu pa će nam nedostajati roditelji. Ali svakako će biti veselo. Baka, dida i unuci bez roditelja mogu značiti samo jedno – zabavu!“ – govori vedri Marin Dašić.

 

Vrijeme Uskrsa tradicionalno je i po darivanju pisanica. Ovi mladi vaterpolisti itekako cijene tradiciju. Ovogodišnje pisanice darovat će najmilijima, no s mišlju na sve one koji su zbog koronavirusa odvojeni od svojih obitelji. Na bolesnike te na svo medicinsko osoblje koje će ga provesti u pomaganju drugima.

 

 

 

 

„Ovo jaje za mene ima sentimentalnu vrijednost. Nastalo je dok sam bio još u vrtiću pa svake godine kada ga pogledam podsjeti me na lijepo djetinjstvo koje sam imao!“ – otkriva Jerko Anzulović.

 

Vaterpolo sezona prekinuta je do daljnjeg. S vjerom u bolje sutra Franko Lazić govori: „Našim građanima poručio bih da razmišljaju pozitivno, da budu dobre volje i da ostanu doma kako bi sve ovo što prije završilo. Svima, u ime svih iz HAVK Mladost, želim sretan Uskrs. Želim nam neko bolje skoro vrijeme kad ćemo svi zajedno na ovo iskustvo koje prolazimo gledati samo kao na nešto u čemu smo naučili cijeniti one istinske vrijednosti, a to su ljubav, zajedništvo i pomaganje!“

 

 

 

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts