Rujan 21, 2018

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Politička i poduzetnička elita na gospodarskom Oscaru

Plenković_Jandroković_Grabar-Kitarović_Burilović

Najsvjetliji primjeri hrvatskoga poduzetništva i hrvatski političari okupili su se ovoga ponedjeljka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu na svečanoj dodjeli nagrade Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna. Proslavi uspješnih poduzetničkih priča tako su prisustvovali Mate Rimac, Luka Abrus, Davor Bruketa, Nikola Žinić, Saša Cvetojević, Davorin Štetner, Hrvoje Prpić, predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i brojni drugi. Prisutne su zabavljali Ana i Mario Rucner te plesni par Kazališta Komedija Matea Ivanković i Emil Kuzminski.

 

Ana i Mario Rucner_nastup
image-113160

Ana i Mario Rucner 

 

Rimac_Abrus_Bakić_Žinić_Bruketa
image-113161

Rimac, Abrus, Bakić, Žinić, Bruketa

 

Plesni nastup
image-113162

 

„Ovo je vizija budućnosti Hrvatske koja se oslanja na ljude kao naš najvrjedniji resurs, zato ovih 500 gospodarstvenika čini istinsku snagu našeg društva“, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

 

Davorin Štetner_Luka Burilović
image-113163

 Davorin Štetner i Luka Burilović

 

Nagradu Zlatna kuna u kategoriji Malo trgovačko društvo dobila je tvrtka Bruketa&Žinić&Grey, u kategoriji Srednje trgovačko društvo tvrtka Pet minuta d. o. o., a u kategoriji Veliko trgovačko društvo Maistra d. d.. Zlatnu kunu u kategoriji Banka dobila je Privredna banka Zagreb d. d., dok je Zlatnu kunu u kategoriji Društvo za osiguranje dobilo Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d. d. Zlatna kuna u kategoriji Inovacija dodijeljena je tvrtki Altpro d. o. o., a u novoj kategoriji Post startup tvrtki Axilis d. o. o.. Ove godine je po prvi put u sklopu Zlatne kune dodijeljeno i Priznanje za promicanje gospodarstva, i to tvrtki Rimac Automobili d. o. o.. Zlatna kuna za Životno djelo uručena je Stjepanu Šafranu, doajenu hrvatskoga obrtništva i poduzetništva.

 

 

Hrvatska gospodarska komora, s tradicijom od 165 godina, ističe najbolje primjere, kandidate za vrijedno priznanje Zlatna kuna, u želji da ih nagradi, ali i potakne na održavanje uspješnosti. Nagrada se od 1993. dodjeljuje za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu u cjelini.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts