Rujan 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Pogledajte najskuplju kuću na svijetu!

vfbgfngn

Pogledajte najskuplju kuća na svijetu. Većina nas može samo maštati o kući uz svojih snova, no neki ljudi mogu si to priuštiti.  A kad imaju  neograničena sredstva, neke od tih kuća ispadnu zbilja dekadentne i bezobrazno skupe. Ovo je najskuplja od njih.

 

 Antilla, Mumbai

 

 

Kuća je  u vlasništvu petog najbogatijeg čovjeka na svijetu Mukesha Ambanija.  Mukesh je vlasnik Reliance Industries, najveće indijske privatne kompanije u području nafte i biotehnologije.

To je najskuplja kuća na svijetu, a cijena se kreće oko 2 milijarde dolara. Građevina s 27 katova i sveukupno ima 4,532 četvornih metara smještena u južnom Mumbaiju.

 

vfbgfngn
image-6943

hhhhhhhhhhh
image-6944

Kuća sa dvostruko visokim kristalnim stropovima, 9 liftova, sletištem za helikopter, kino-sobom za 50 ljudi, balskom dvoranom, s tri kata visećih vrtova, nekoliko bazena, wellness centrom i yoga studiom i 600 zaposlenih u osoblju (od kojih je jedan zadužen samo za spravljanje sladoleda u posebnoj sobi za sladolede).

zzz
image-6945

mm
image-6946

mnmmm
image-6947

mmm
image-6948

Prvih šest katova namijenjeno je isključivo za parking, i to samo za automobile koji pripadaju obitelji Mukesh, a kojih je ukupno 168.

Deveti kat napravljen je za spašavanje u slučaju nužde, dok su dva kata iznad njega posvećena njezi i zdravlju.

Jedan od njih opremljen je sportskom opremom i dvoranama, ali i bazenom, dok je drugi najmodernija teretana. Iznad katova zdravlja nalaze se prostorije za goste, koje umjesto klasičnih zidova imaju staklene stijene.

Sa prva četiri kata, prostire se prekrasan pogled na Arapsko more i sam grad. Ti su katovi namijenjeni Mukeshu, njegovoj ženi Neeti i njihovo troje djece, te Mukeshovoj majci Kokilaben.

 

Piše : A. R,      Foto : SBP

About The Author

Related posts