Srpanj 15, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Počinje Jazz.hr/proljeće – Šest koncerata u četiri dana!

Vanessa Rubin SBP

Festival Jazz.hr/proljeće počinje danas u Zagrebu, a u četiri dana festivala na pozornici Kontese i u Muzičkoj akademiji nastupit će redom ponajbolja imena domaće i svjetske jazz scene.

Prvog dana festivala, 15. svibnja, u Kontesi će s početkom u 21 sat nastupiti pobjednici natječaja Nove nade jazza “Marjan Marjanović”, a iste večeri će nastupiti Ratko Divjak sa svojim kvartetom. Zadeno Trio je talijanski višestruko nagrađivani jazz trio, a festivalu Jazz.hr/proljeće nastupit će 16. svibnja u Kontesi s početkom u 21 sat. Dan kasnije, u petak 17. svibnja na Muzičkoj akademiji u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa će publika imati priliku poslušati sjajnu Vanessu Rubin. Pjevačica će nastupiti s Jazz Orkestrom Muzičke akademije pod vodstvom dirigenta Saše Nestorovića, a koncert počinje u 19:30 sati. Nakon koncerta legendarne Vanesse Rubin program će se nastaviti u vokalnom stilu u Kontesi gdje publiku očekuje nastup perspektivnih hrvatskih jazz glazbenika uz pratnju jazz tria. Za nastup ih je pripremila pjevačica i pedagoginja Lela KaplowitzBlack Art Jazz Collective je posvećen pronalaženju novih smjernica u jazzu kao važnoj afroameričkoj umjetničkoj formi. U Zagreb stižu 18. svibnja, a koncert će u Kontesi početi u 21 sat. U nedjelju 19. svibnja će se u dvorani HDS-a s početkom u 11 sati održati glazbena radionica Black Art Jazz Collectivea.

 

 

Ratko Divjak SBP
image-162464

 

 
Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama. Ulaznice za proljetno izdanje Jazz.hr-a u prodaji su putem sustava ulaznice.hr

 

 

Jazz.hr/proljeće
image-162465

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts