Kolovoz 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Počeo Cest is d’ Best!

11401100_924198747638761_3866160671276991268_n

Zagreb će od 3. – 10. lipnja biti domaćin više od 500 izvođača u organizaciji 19. Međunarodnog uličnog festivala Cest is d′ Best
Ovogodišnji Cest is d′ Best svim zainteresiranim građanima i gostima Zagreba u 8 će dana ponuditi više od 600 sati programa u izvedbi 500-tinjak sudionika. Festival u svojem 19. izdanju dovodi najveći broj uličnih performera do sada, točnije 18 različitih performerskih skupina iz 11 država. Performeri dolaze iz Hrvatske, Francuske, Kanade, Singapura, Portugala, Španjolske, Italije, Mađarske, Bugarske, Makedonije i Australije. Ulični performeri će na festivalu izvesti više od 100 nastupa. Glazbeni dio programa objedinit će 20-tak koncerata, od čega 7 velikih, na pozornicama na Trgu bana Josipa Jelačića i na Trgu Petra Preradovića.

Koncertom francuske grupe Project „L“ koji će se održati na Cvjetnom trgu u srijedu 3. 6. u 21:30 otvorit će se glazbeni program ovogodišnjeg Cest is d′ Besta. „Ove godine Francuska se predstavlja Hrvatskoj u sklopu Rendez vous festivala, odnosno čitavim nizom kulturnih, sportskih i drugih društvenih događaja u sklopu važnih hrvatskih festivala. Tako smo i Cest is d′ Best prepoznali kao respektabilnu kulturnu i turističku manifestaciju na kojoj će pod našim pokroviteljstvom nastupiti vrlo popularan glazbeni sastav Project „L“. Susret sa francuskom kulturom dogodit će se i na Zrinjevcu gdje ćemo za najmlađe posjetitelje Cest is d′ Besta organizirati učenje francuskog jezika kroz igru i zabavu. Vjerujemo da će naše sudjelovanje na zanimljiv i vrijedan način obogatiti program ove tradicionalne manifestacije i pritom brojnim posjetiteljima predstaviti dio francuske kulture.“ – izjava je Clélie Chevrier, prve savjetnice i zamjenice Veleposlanice Republike Francuske u RH.

Vrlo bogat glazbeni program bit će na Cvjetnom trgu gdje će uz već spomenuti Project „L“ nastupati mladi, snažni i perspektivni kantautori i glazbenici: BANG BANG, Sara Renar i Miki Solus.

„U gradu Zagrebu postoji više festivala koje Zagrebačka pivovara podržava, a Cest is d′ Best spada u najvažnije naše projekte. Svojom tradicijom, pozitivnom energijom i kvalitetom zadobio je našu pažnju i povjerenje još prije 6 godina i zato nam je ponovno zadovoljstvo sudjelovati na festivalu kojI svake godine okupi desetke tisuća posjetitelja. Kao društveno odgovorna kompanija posebno se veselimo što smo i ove godine svojim sudjelovanjem omogućili besplatne sjajne koncerte u režiji Psihomodo Popa, Davorina i Bogovića, Kruga (službeni tribute bend EKV-a), Kimbale (predgrupa i suradnici Manu Chao) na Trgu bana Josipa Jelačića, te mladih domaćih snaga koje će koncerte održati na Cvjetnom trgu“. – Izjava je Tine Puhalo, voditeljica odnosa s javnošću Zagrebačke pivovare Festival će kao i svake godine konceptualno i programski ponuditi više noviteta, a jedan od njih je i nova festivalska pozornica na križanju Draškovićeve i Branimirove ulice u suradnji s Branimir centrom.


„Kao dio starijeg dijela Zagreba i kao jedan od prvih trgovačkih centara više toga nas veže za najstariji zagrebački ulični festival koji na pozitivan način već 19. godina okuplja mnoštvo građana i turista. Festival Cest is d′ Best i Branimir centar svih ovih godina pružaju dodanu vrijednost u gradu što nas čini ponosnima, ali i obvezuje da uvijek dajemo više. Baš zbog toga pružili smo ruku ovom velikom festivalu i dio programa poklonili našim susjedima, sugrađanima i gostima grada. Od 20.5. do 10. 6. pozivamo sve na Tulac kod Branimira gdje će se u svakom trenutku moći uživati u likovnim instalacijama i radionicama, izložbama, koncertima te nastupima performera.“ – izjava je – Ružice Brkić, voditeljice marketinga Branimir centra.

Cest is d′ Best prvi je ulični festival u Hrvatskoj koji kulturu i umjetnost iz kazališnih, galerijskih i koncertnih prostora vrlo vješto pretače na gradske trgove, ulice i parkove čime se u javnom prostoru najširoj javnosti besplatno omogućava uživanje u kulturnim i umjetničkim događajima.

„Godine 2012. hrvatska kultura predstavila se u Francuskoj zahvaljujući Ministarstvu kulture Republike Hrvatske i brojnim hrvatskim i francuskim partnerima. Ponovni susret Francuske i Hrvatske koji se ove godine u sklopu Rendez vous festivala događa u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima nastavak je vrijedne suradnje dviju država. Ministarstvo kulture u suradnji sa Veleposlanstvom Republike Francuske i Francuskim institutom sudjeluje i na 19. Međunarodnom uličnom festivalu Cest is d′ Best.“ – izjava je Dine Puhovski, predstavnice Ministarstva kulture Republike Hrvatske.


„U svojem 19. izdanju Međunarodni ulični festival Cest is d′ Best ponudit će nekoliko novih zabavnih i edukativnih akcija za sve generacije. Po prvi puta imat ćemo na Zrinjevcu jogu, za najmlađe predavanja francuskog i engleskog jezika, utrku pasa nazvanu PluTrka u spomen na zagrebačkog psa Pluta koji ima spomenik u Bogovićevoj ulici, penjanje po stablima uz pomoć i vodstvo profesionalnih alpinista, retro dan posvećen Zagiju koji je bio maskota Univerzijade 87. Na Trgu bana Josipa Jelačića ćemo upriličiti košarkaški turnir s ciljem najave Euro basketa te čitav niz već legendarnih akcija poput Bebi maratona, Utrke smetlara u trokolicama, Usporke i mnogo drugih aktivnosti u kojima će sudjelovati brojni izvođači, ali i građani koji svake godine u sve većem broju uživaju u programu. Može se reći da je organizacija ovogodišnjeg festivala pripremila jako bogat program za sve generacije i da spremni dočekujemo više od 500 sudionika i nekoliko desetaka tisuća posjetitelja sa svih strana svijeta.

Veselimo se početku festivala i pozivamo sve u središte Zagreba na tulum u režiji 19. Cest is d′ Best“ – izjava je Zlatana Jaganjca, direktora festivala.

Piše D.T. Foto Facebook Cest is d’ Best

About The Author

Related posts