Kolovoz 23, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Počasna satnija Kravat pukovnije i ove godine sudjeluje u  304. Alkarskim svečanostima u Sinju

kravat-pukovnija-alka-03-08-17. SBP

Počasna satnija Kravat pukovnije i ove će godine tradicionalno sudjelovati u programu 304. Alkarskih svečanosti koje se održavaju od 2. do 4. kolovoza. Kravat pukovnija se ovogodišnjoj Alki pridružuje u do sada najvećoj formaciji,  od čak četiri konjanika i dvadeset pješaka i bubnjara!

 

 

Pocasna_satnija_Kravat_pukovnije. SBP
image-169221

 
„I ove godine nastavljamo više nego uspješnu suradnju Kravat pukovnije i Viteškog alkarskog društva Sinj,  te će Kravat pukovniji ponovno pripasti čast predvoditi mimohod povjesnih postrojbi centrom grada Sinja i alkarskim trkalištem. Mimohod započinje tradicionalnom molitvom Gospi Sinjskoj ispred kipa fra. Pave Vučkovića. U petak, 2. kolovoza,  u vrijeme održavanja 304. bare, pripadnici Kravat pukovnije uputit će se pred zidine Staroga grada te i na taj način odati počast hrabrim braniteljima Sinja i Cetinjske krajine“, istaknuo je Željko Matejčić, zapovjednik Kravat pukovnije, te podsjetio da je suradnja alkara i pripadnika vojno-povijesne postrojbe Kravat pukovnije započela 2014. godine, kada su  povodom jubilarnih 300. Alkarskih svečanosti pripadnici Kravat pukovnije svečano dočekali alkare u gradu Zagrebu. Suradnja se  potom nastavila višestrukim gostovanjem alkara u svečanim Smjenama straže Kravat pukovnije.
„Izuzetna mi ječast sudjelovati u 304. Alkarskim svečanostima na čelu Kravat pukovnije koja je viteštvo, junaštvo i kravatu pronijela sa ovih prostora u tadašnju Europu. Zahvalan sam Viteškom alkarskom društvu Sinj i pozivu povijesnim postrojbama i siguran sam da svi zajedno odašiljemo poruku zajedništva i snage lijepe naše, koja će predsjedavati istom tom Europom u koju smo utkali svoje ime, Kravat, Krabat, Croat, konjanik, časnik, vitez!“ zaključuje Matejčić, koji će predvoditi Kravat pukovniju na mimohodu vojno-povijesnih postrojbi u subotu, 3. kolovoza, a koji će oko 17 sati krenuti na čelu s Kravat pukovnijom od Alkarskih dvora, na trkalište, gdje će se u 17,30 održati čoja. 

 

 

kravat-pukovnija-alka-03-08-17. SBP
image-169222

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

 

About The Author

Related posts