Kolovoz 09, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Plesni spektakl DanceStar okuplja plesače iz cijelog svijeta

DanceStar5

Međunarodni plesni spektakl sedmu godinu zaredom okupiti će više od 4000 vrhunskih plesača iz cijeloga svijeta. Najprestižniji plesni događaj ove će godine biti najveći i sadržajno najbogatiji dosad.
Poreč sedmu godinu zaredom postaje meka svjetske plesne scene. Naime, dosad najveće i sadržajno najbogatije izdanje međunarodnoga plesnog festivala DanceStar održat će se od 20. do 24. svibnja u porečkoj Zelenoj laguni. Brojna natjecanja, radionice i seminari i ove će godine okupiti više od 4000 plesača i plesnih stručnjaka iz više od 20 zemalja svijeta.

Festival DanceStar se već sedam godina održava u Hrvatskoj, a nakon prve godine u Rijeci, preselio se u Poreč. Natjecanje i veliko finale budno prati Međunarodna plesna udruga ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija u svijetu. Za promociju cijeloga projekta zaslužni su Alen Petelinc, vlasnik riječke agencije EOL Solutions i predsjednik Organizacijskoga odbora festivala, i njegova supruga Tanja. Njihova ideja, ali i hrabrost i vjera u sam projekt, otvorila su vrata mnogim mladim ljudima u plesni svijet, a sigurni su da će i ovogodišnje finale u Poreču otkriti nove talente i pomoći im u njihovom umjetničkom putu i plesnoj karijeri.

-‘Ponosno mogu najaviti da će DanceStar ove godine biti pravi spektakl i to ne samo za plesače i ljubitelje plesa, već i za sve one koji tada posjete Poreč. Grad će tih dana postati veliko kulturno i zabavno središte, a potrudili smo se predstaviti i brojne novitete koji će obogatiti spektakl DanceStar. Pozivam sve da nam se pridruže i krenu zajedno s nama u još jednu plesnu pustolovinu’– rekao je Alen Petelinc, predsjednik Organizacijskoga odbora Festivala.

Kvalifikacijska natjecanja za veliko porečko finale započela su još u listopadu prošle godine u Južnoj Africi, a svake se godine na DanceStar prijavi više od 50.000 svjetskih plesača. O visokoj razini natjecanja govori i brojka od 20.000 ostvarenih noćenja u predsezoni kao i više od 10.000 posjetitelja dnevno, čime se Hrvatska uspješno pozicionira kao važna svjetska plesna ali i turistička destinacija.

Ovogodišnji program festivala obogaćen je dodatnim aktivnostima i iznenađenjima koja će oduševiti brojne posjetitelje i sudionike ovoga prestižnoga događanja. U okviru festivala DanceStar i ove će se godine održati veliko međunarodno finale u plesu DanceStar Finals – World Dance Masters 2015., a finalno natjecanje, kojemu su prethodili kvalifikacijski natjecateljski turniri u Južnoj Africi, Brazilu, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Italiji i Hrvatskoj, održat će se 24. svibnja u novoj gradskoj dvorani Žatika. Odluku o tome tko će ponijeti titulu Dancestar of the Year donijet će stručni žiri uz pomoć brojnih osoba iz društvenoga života Hrvatske.

Izvor: vecernji.hr

About The Author

Related posts