Rujan 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Plenković i Jandroković sutra u Splitu na komemoraciji u čast Oliveru Dragojeviću

Oliver ss

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvovat će komemoraciji u čast Oliveru Dragojeviću u utorak, 31. srpnja 2018. godine, u 11.00 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek – objavljeno je danas na web stranici Vlade RH.

Na stranici Hrvatskog sabora najavljeno je da će i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković prisustvovati  komemoraciji u Splitu.

U organizaciji Hrvatske glazbene unije, uz suradnju s Vladom Republike Hrvatske, nadležnog Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i ostalih institucija, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu sutra će se u 11 sati održati komemoracija u čast Oliveru Dragojeviću uz nazočnost obitelji, prijatelja i suradnika te državnih, županijskih i gradskih dužnosnika.

Ispraćaj Olivera Dragojevića počinje u 18.50 sati na Trgu Franje Tuđmana, nakon obreda u krugu obitelji, prijatelja i suradnika u crkvi svetog Frane na Obali.

Splićani će svog Olivera, našeg Olivera, uz molitvu i njegove pjesme ispratiti od Trga Franje Tuđmana preko Rive do gata Sv. Nikole, gdje će u 19.50 katamaranom Jadrolinije kojeg je osigurala Vlada Republike Hrvatske isploviti prema Veloj Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske Ratne Mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala – velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma.

Pogreb Olivera Dragojevića bit će u srijedu u 18 sati u Veloj Luci na groblju Sv. Roka, a misa zadušnica nakon posljednjeg ispraćaja bit će u crkvi Sv. Josipa.

Piše D.T. Foto Screenshot

About The Author

Related posts