Ožujak 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

PipsChips&Videoclips nam daju Kung Fu lekcije

PipsChips&Videoclips foto Roberto Pavić

Točni kao sat, PipsChips&Videoclips i prije ove zime objavljuju novi singl naziva Kung Fu lekcije.

“„Kung Fu lekcije” peta je pjesma u posljednje dvije godine koju Pipsi objavljuju u polugodišnjem ritmu (Jacques Cousteau, K1, Tek da nas podsjeti, 3PM).  Posolili smo se prstohvatom seventies-porno movies sounda, mada, ako mene pitate, štogod svirali uvijek je prisutan taj punkerski gen u kojem glavom bez obzira bježimo od predvidljivosti i kalupljenja. „Kung Fu lekcije” plesna je gorko­-slatka funky glupačica. Zezamo se, što drugo preostaje!?“ – objašnjava Dubravko Ivaniš.

PipsChips&Videoclips foto Roberto Pavić
image-145250

Na pjesmi gostuje Yaya na vokalnom solu, mada je „gostovanje“ prilično promašen termin. Naime, Yaya je odavno domaća u Pipsima.

Dubravko nastavlja: “O albumu ne razmišljamo jer se ne vidimo u konceptu koji je, barem kod nas, tržišno potpuno deplasiran. Albume nitko ne sluša, a nekmoli kupuje jer svima nam je koncentracija konačno srozana na razinu kretenizma – 3 minute najviše.”

PipsChips&Videoclips foto Roberto Pavić
image-145251

Pjesmu Kung Fu lekcije moguće je poslušati na Bandcamp profilu benda, a prve prilike za čuti ju uživo imat će Rijeka, 16. 11., u Pogonu Kulture te Zagreb,  1. 12., na Pozitivnom koncertu.

PipsChips&Videoclips foto Roberto Pavić
image-145252

Piše D.T. Foto Roberto Pavić

 

About The Author

Related posts