Srpanj 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Pijanistička senzacija Četiri godišnja doba za tri klavira u splitskom HNK

Vivaldi 3 klavira_01

Trio renomiranih pijanista Matej Meštrović, Matija Dedić i Hakan Ali Toker, kojima će se pridružiti poseban gost, američki pijanist i skladatelj Matthew Mayer u splitskom će Hrvatskom narodnom kazalištu u srijedu 18. listopada s početkom u 20 nastupiti na koncertu Četiri godišnja doba za tri klavira na kojem će izvesti četiri najpopularnija koncerta Antonija Vivaldija.

Poznati pijanisti će, u povodu izlaska CDa u distribuciji prestižnoga Naxosa, Vivaldijevo barokno remek-djelo Četiri godišnja doba predstaviti na potpuno nov i energičan način. Četiri najpopularnija Vivaldijeva violinska koncerta u aranžersko-autorskom projektu Mateja Meštrovića za tri klavira prožeta su balkanskim, romskim i jazz ritmovima, a partitura dopušta i pokoju improvizaciju u kojoj svaki od pijanista ima svoj veliki pijanistički i autorski solo.

Vivaldi 3 klavira_00
image-110003

CD je objavljen u kolovozu ove godine i odmah se našao na Spotify listi 50 najboljih klasičnih izdanja, te je bio i na top ljestvicama iTunesa u Americi i Australiji. Četiri godišnja doba za tri klavira trenutno se emitiraju na radio postajama u Americi, Južnoj Africi te Kini. Četiri godišnja doba za tri klavira, hrvatskog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića, u energičnoj transkripciji koja poput vihora donosi novo čitanje Vivaldijeva Četiri godišnja doba. Zajedno s Matijom Dedićem i Hakanom Ali Tokerom na tri klavira (i harmonici), Meštrović temeljito preispituje Vivaldijeve koncerte, a njegov rad je puno više od obične transkripcije. Meštrovićeva radikalna obrada prerasta u gotovo potpuno novo djelo, objavio je američki izdavač Navona Records.

Vivaldi 3 klavira_03
image-110004

Na početku koncerta, prije izvedbe Vivaldijeva četiri koncerta Matthew Mayer izvest će svoja djela        BeyondDreams Starson 123 za solo klavir.

Prije nekoliko dana CD je dobio i dvije prestižne nagrade Global Music Awards – Silver Medal u kategoriji najboljeg albuma i klavirskog trija. Stoga ne propustite ovaj izniman glazbeni događaj u HNK Split, 18. listopada 2017. s početkom u 20 h.

Vivaldi 3 klavira_02
image-110005

Nakon koncerta, u atriju HNK Split moći će se nabaviti CD 4 Seasons for 3 Pianos u distribuciji Aquarius Recods.

Piše D.T.  Foto Show Bizz Press

 

About The Author

Related posts