Lipanj 07, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Petodnevno filmsko putovanje svijetom umjetnosti, arhitekture i dizajna

Peter Lindbergh - oko_PHOTO_Till_Vielrose

Nova, zanimljiva festivalska priča DA2 – ZAGREB DESIGN, ART & ARCHITECTURE FILM FESTIVAL, koja gledatelje poziva na petodnevno filmsko putovanje svijetom umjetnosti, arhitekture i dizajna, održat će se od 8. do 12. listopada u Dokukinu KIC.

Festival u utorak, 8. listopada otvara svjetska premijera talijanskog filma Slomljena priroda redateljice Alessandre Gallette, koju DA2 ostvaruje u suradnji s Milano Design Film Festivalom. Riječ je o dokumentarcu koji naslov dijeli s istoimenom izložbom i temom XII Milanskog trijenala, a koji gledatelje upoznaje s dizajnerima i arhitektima okupljenim oko milanske izložbe te njihovim futurističkim viđenjima odnosa ljudi s našim ekosustavom i tehnološkim napretkom.

Slomljena priroda_alma_img7
image-173864

DA2 Film Festival natjecateljskog je karaktera – najbolji film odabire publika, a uključuje osam nagrađivanih dokumentaraca koji se prikazuju premijerno u Hrvatskoj. Recentni filmski naslovi otkrit će nepoznate priče o poznatim djelima i zanimljive crtice iz biografija njihovih autora te dati uvid u pozadinu kreativnih procesa koji su oblikovali svijet u kojem danas živimo.

Slomljena priroda 1
image-173865

Osim što na jednom mjestu okuplja filmove o najznačajnijim stvarateljima iz polja dizajna, umjetnosti i arhitekture, DA2 kreativce okuplja i ispred velikog platna.  Svoje dojmove o filmu prije svake projekcije s publikom će tako podijeliti profesionalci i strastveni poznavatelji tema o kojima filmovi govore.

Film Slomljena priroda predstavit će na otvorenju festivala u utorak, 8. listopada direktorica Milano Design Film Festivala Silvia Robertazzi. U srijedu, 9.listopada gledamo film Etgar Keret – Temeljeno na istinitoj priči (21:00 h), koji predstavlja influencerica Alis Marić (Čitaj knjigu), a prije toga Peter Lindbergh – Oko (19:00 h), jedini vankonkurentski naslov, koji se prikazuje u čast nedavno preminulom velikanu fotografije. Film će predstaviti organizatorica Lindberghove izložbe u Zagrebu Ana Petričić Gojanović (PRiredba) i urednik mode hrvatskog izdanja magazina Elle Saša Joka.

DA 2 PLAKAT2
image-173866

U četvrtak, 10. listopada, prije filma Život u svjetlosti – Robby Müller (19:00 h) publiku će pozdraviti cijenjeni direktor fotografije Stanko Herceg, a u film Veći od života: priča o Kevynu Aucoinu (21:00 h), biografiju slavnog makeup umjetnika publiku će uvesti glumica Judita Franković.

Život u svjetlosti - Robby Müller_Hopper_Muller_kamera
image-173867

 

U petak, 11. listopada gledamo uzbudljiv dokumentarac o svjetskom tržištu umjetnina Cijena svega (21:00 h), koji predstavlja kolekcionar Tomislav Kličko (Lauba), a prije filma Peter Rice: Snovi inžinjera (19:00 h) govore arhitekt Alan Kostrenčić (Studio Kostrenčić i Krebel).

Cijena svega_Stefan Edlis
image-173868

Posljednji festivalski dan, subota 12. listopada rezervirana je za film Renzo Piano: arhitekt svjetlosti (19:00 h) o kojem govore arhitekti Marko Dabrović i Saša Begović (3LHD – studio za arhitekturu i urbanizam), te film Marcel Duchamp: Umjetnost mogućeg (21:00 h) koji će predstaviti umjetnica Gaella Gottwald.

Cijena svega_Jeff Koons
image-173869

DA2 Film Festival prvi je festival u regiji koji objedinjuje filmove na temu dizajna, arhitekture i umjetnosti. Dio je platforme Secret Arts Cinema, programa tematskih filmskih projekcija u organizaciji udruge Pari Pikule, posvećenog filmovima i popratnim događanjima koji slave kreativnost, odnosno tematiziraju rad arhitekata, dizajnera, umjetnika i zanatlija.

Veći od života priča o Kevynu Aucoinu APPROVED NAOMI CAMPBELL STILL
image-173870

Određeni broj ulaznica za DA2 Film Festival moguće je rezervirati na www.dokukino.net, a od utorka 8. listopada moći će se kupiti na blagajni Dokukina KIC (Preradovićeva 5) u radno vrijeme blagajne (18:00 – 21:00 h), po cijeni od 22 kune. Broj sjedećih mjesta je ograničen.

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts