Svibanj 31, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Petar Grašo slavio u tri kategorije na godišnjim dodjelama nagrada Hrvatske diskografske udruge

HDU dodjela nagrada - prve fotke (23)

U Kaptol Boutique Cinema jučer su dodijeljene godišnje nagrade Hrvatske diskografske udruge. Već treću godinu za redom, u suradnji s RTL televizijom, Hrvatska diskografska udruga objedinjuje nacionalnu top listu radijskog emitiranja HR Top 40, ali i regionalne liste, te službenu top listu prodaje, domaću i stranu. Dodjelu je otvorio predsjednik HDU-a Želimir Babogredac, a okupljene su kroz večer vodile RTL-ove voditeljice Ana Radišić i Mirna Savić.

“I treću godinu zaredom Hrvatska diskografska udruga predstavila je najbolje s hrvatske glazbene scene i napravila sažetak protekle godine. U skladu sa svjetskim trendovima dodjeljujemo svoja svečana priznanja, i to ona koja su službeno temeljena na službenim top listama, u kojima dugi niz godina donosimo javnosti ono najbolje iz glazbene industrije. Riječ je o parametrima koje pomno mjerimo kroz cijelu godinu kako bismo donijeli najtočnije relevantne podatke o uspješnosti pjesama u radijskom eteru i broju prodanih albuma“, istaknuo je Želimir Babogredac.

HDU dodjela nagrada - prve fotke (38)
image-150122

Petar Grašo slavio je čak u tri kategorije; nagradu je dobio kao najbolji muški izvođač, a njegova pjesma “Ako te pitaju” proglašena je pjesmom godine te najstrimanijom pjesmom na Deezeru. Izlazeći na pozornicu Grašo se zahvalio Tončiju i Vjekoslavi Huljić, autorima većine njegovih hitova, a kad je treći put izašao na pozornicu, našalio se kako nema više što reći osim da prodaje maslinovo ulje.

Samir Ceric Kovacevic-1039
image-150123

Mia Dimišić još je jednom potvrdila svoj zvjezdani status jer je njezin debitantski album “Život nije siv” najprodavaniji album u protekloj godini. Simpatična Domenica osvojila je nagradu kao najbolji novi izvođač godine, a njezine hitove “Vidi se iz aviona” i novi “Baš, baš” uspjeli su vrlo brzo osvojiti šaroliku publiku. Nina Badrić osvojila je nagradu za najbolju žensku izvođačicu godine, a grupa Vatra za grupu godine. Iako sinoć nije primio nagradu, Željko Bebek je s pjesmom “Ako voliš ovu ženu” koju je otpjevao u duetu s Oliverom Dragojevićem zaradio nominaciju u kategoriji za najbolju pjesmu godine, a s albumom “Ono nešto naše” našao se i u nominaciji za najprodavaniji album godine. U istoj kategoriji nominiran je i album Zdravka Čolića “Ono malo sreće”.

Posebna priznanja za 20 godina djelovanja i doprinos glazbenoj industriji u Republici Hrvatskoj, Hrvatska diskografska udruga dodijelila je dvjema diskografskim kućama: Scardoni i Chansonfestu. Priznanje je dodijeljeno i RTL-u Hrvatska, kao prijatelju hrvatske glazbe.

HDU dodjela nagrada - prve fotke (49)
image-150124

Piše D.T. Foto Marko Šolić, Samir Cerić Kovačević

About The Author

Related posts