Travanj 24, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Peta sezona Tvoje lice zvuči poznato počinje 18.3.

TLZP

Može li itko nadmašiti dosadašnja 4 pobjednika najpopularnijeg showa?

Osmero kandidata nove sezone najgledanijeg zabavnog plesno pjevačkog showa kroz 13 nastavaka transformirat će se u najpoznatije glazbene legende, a peta sezona donosi i neke novosti u konceptu. Radijski i televizijski voditelj Davor Dretar Drele, pjevačica Maja Bajamić, glumci Matko Knešaurek, Katarina Baban, Damir Poljičak i Ana Vilenica, pjevač Amel Ćurić i radijska voditeljica i blogerica Paola Valić Bekić iz transformacijskog lifta izaći će jednom tjedno kao netko drugi te pokušati što vjernije dočarati nastup neke glazbene zvijezde. Kandidate ćemo kroz sezonu vidjeti i u društvu transformiranih malih pjevača, pjevačica što će dodatno doprinijeti atraktivnosti nastupa. Peta sezona donosi i neke posebne nastupe, goste iznenađenja, a o čemu se sve radi saznat ćemo uskoro, kada se na Novu TV vraća najzabavniji show u Hrvatskoj.

IAN7409fin-1024x1060
image-123293

”Želim u ovom showu pokazati jedno drugo lice Amela Ćurića, a mislim da će i gledatelji imati što vidjeti.”, rekao je Amel. ”Htjela bih konačno razbiti strah od pjevanja i te vrste nastupa. Jako, jako volim pjevati, a uvijek se smrznem kad pjevam na sceni.”, o sudjelovanju u showu izjavila je Ana Vilenica. Prvi put u jednom zabavnom showu vidjet ćemo i sve talente glumca Damira Poljičaka: ”Uvijek nešto pjevam i u mjuziklima i u predstavama, ali nisam probao ništa slično kao ovakav format i to mi je velik izazov.” Davor Dretar Drele kaže kako se najviše veseli vlastitoj volji da pobijedi sve nedostatke vlastitog tijela, ali i uma. Glumica Katarina Baban pak kaže: ”Želim da ljudi vide koliko zapravo nisam normalna. Pri prvom gledanju emisije sam pomislila: Bože, kako bih ja htjela ovo!” Želja da bude u najpopularnijem showu ispunila se i Maji Bajamić: ”Priželjkivala sam biti dio ovog showa ga zbog svega što nosim i osjećam. Došlo je vrijeme i način za pokloniti publici umjetnost u sebi.” Showu se jako veseli i Matko Knešaurek, a Paola Valić Bekić kaže: ”Trebaju mi novi izazovi, a i nedostaje mi pjevanje pa se nadam da ću se sad vratiti u formu.”

rene-i-igor-1-1024x1534
image-123294

Vokalne trenerice Martina Tomčić Moskaljov i Ivana Husar Mlinac, te plesni i dramski trener Igor Barberić pomoći će kandidatima da svoje nastupe i imitaciju dovedu do savršenstva, da budu što vjernije originalu, a u svakoj emisiji pobijedit će ipak onaj koji skupi najviše bodova, što od strane žirija, što od kolega kandidata. Ovaj zabavni show je humanitarnog karaktera, tako da će nakon svake emisije pobjednik u ime Nove TV donirati 10 000 kuna humanitarnoj udruzi po vlastitom izboru. Trinaesta emisija showa donijet će ime i petog pobjednika showa ”Tvoje lice zvuči poznato”, no do tada kandidate čeka niz zahtjevnih transformacija, urnebesnih nastupa i priprema za iste.

O SHOWU:

Show je u 2015. prosjeku pratilo više od 736 tisuća gledatelja, skoro 40 posto gledatelja koji su u to vrijeme bili pred malim ekranima, te je sa sjajnim rezultatima ova emisija ponovila uspjeh i s naredne tri sezone, te svaki put ponosno stala na tron zabavnog programa u Hrvatskoj. Show koji je osvojio hrvatsku publiku s četiri sezone te koji kontinuirano osvaja gledatelje diljem svijeta te ostvaruje veliki uspjeh, dolazi iz kreativne radionice ”EndemolShine Group”, jedne od najuspješnijih produkcijskih kuća.

Pobjednik prve sezone ovog zabavnog plesno pjevačkog formata bio je Mario Petreković, dok je u drugoj sezoni pobjedu odnio Saša Lozar, a u trećoj Damir Kedžo. Prošle godine svjedočili smo pobjedi Nives Celzijus. Jednako velike zvijezde showa bili su i svi ostali natjecatelji koji su sudjelovali u showu jer podsjetimo, ovo je natjecanje u kojem nema ispadanja. Brojni glumci, pjevači, zabavljači su već kroz prethodne dvije sezone showa kao natjecatelji zabavnog showa iz tjedna u tjedan zabavljali gledatelje imitirajući glazbene legende s domaće i svjetske glazbene scene, odnosno, reinterpretirajući neke od njihovih najvećih hitova, spotova, nastupa. Svi natjecatelji u showu sudjeluju do samog finala. No, naravno, samo je jedan pobjednik koji će svojim trudom i kreativnošću donijeti ‘pobjedu’ nekome kome je ona stvarno potrebna. Show je humanitarnog karaktera, pa je do sada kroz četiri sezone čak 50 humanitarne udruge primilo donacije Nove TV zahvaljujući pobjednicima svake pojedine epizode ovog zabavnog showa.

Kandidati:

amel-tlzp-
image-123295

AMEL ĆURIĆ

Amel Ćurić rođen je 7. kolovoza 1980. godine u Gračanici u Bosni i Hercegovini. Ovaj talentirani glazbenik do sada je u raznim glazbenim natjecanjima pokazao raspon i ljepotu svog glasa.

Od malena se zanima za glazbu, a najprije se počeo baviti sevdalinkom i svirati harmoniku. Njegovi su roditelji to prepoznali te su ga upisali u osnovnu glazbenu školu. Nažalost zbog ratnih okolnosti škola je prestala s radom, a Amel je prve akorde na gitari, koju je tada svirao, naučio u skloništu.

Pronalazi se u rock glazbi te je bio član i nekoliko rock sastava s kojima je nastupao diljem Bosne i Hercegovine.  Zbog ljubavi prema glazbi Amel se 2003. godine prijavljuje na glazbeni show u kojem i pobjeđuje. To je bio početak njegove glazbene karijere.

Nakon toga promijenio je glazbeni pravac te je 2006. godine izdao prvi studijski album pod nazivom ”Urnebes” kojim osvaja jednu od najprestižnijih nagrada u susjednoj državi – “Davorin”, za najbolji debitantski album. Pjesme s albuma bile su popularne, a osobito  singl  ”Moja djevojka” koja je bila nominirana za pjesmu godine.

  1. godine Amel Ćurić prijavljuje se na jedan regionalni glazbeni talent show iz kojeg ponovno izlazi kao pobjednik što mu je dalo dodatan vjetar u leđa.

O sudjelovanju u ”Tvoje lice zvuči poznato” Amel izjavljuje:

Želim u ovom showu pokazati jedno drugo lice Amela Ćurića, a mislim da će i gledatelji imati što vidjeti.

ana-tlzp
image-123296

 

 

ANA VILENICA

Ana Vilenica rođena je u Rijeci 16. srpnja 1978. godine. Ana je kazališna, televizijska i filmska glumica.

Maturira na Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji, te upisuje Studij hrvatskog i engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Na trećoj godini studija, ljubav prema glumi prevladava, te kao stipendist Grada Rijeke, 1998. godine upisuje Studij glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. 2003. godine diplomira. U Narodnom pozorištu, Kamernom teatru 55, i SARTR-u (Sarajevskom ratnom teatru), ostvaruje uloge u predstavama:  ”Hamlet”, ”Mjera za mjeru” i ”Poručnik Inishmor”. U kratkometražnom igranom filmu A ”Prvo smrtno iskustvo”, izabranom u selekciju filmskog festivala u Cannesu pojavljuje se u glavnoj ulozi. Glumi u nagrađivanom filmu Pjera Žalice ”Gori vatra”.

Svoj drugi magisterij, iz suvremene kazališne prakse na temu umjetnikova oslobađanja kroz interakciju s publikom,  stječe na glasovitoj Central School of Speech and Drama u Londonu. Glumi u «site-specific» projektu ”Underground” u kazalištu Barbican. Glumi u predstavi ”Dreams, come out to play”, Birmingham Repertoary Theatre, kao dio ”BT studija”, osnivača Richarda Burtona i Elizabeth Taylor, u vlasništvu Sveučilišta u Oxfordu. Glumi u projektima najveće i najvažnije britanske filmske i televizijske škole- National Film and Television School. Izabrana u projekt Iana Knoxa, redatelja višestruko nagrađivanog BAFTA nagradom. 2006. godine, razvija se autorski, te producira i režira kratkometražni igrani film ”The Window”.

2008. dolazi u Zagreb gdje nastavlja glumački rad u kazalištu i na filmu, kao i na televiziji u različitim televizijskim formama. Glumi u glavnim i sporednim ulogama u serijama ”Ponos Ratkajevih”, ”Mamutica”, ”Dolina sunca”, ”Dnevnik plavuše”, ”Kud puklo da puklo” i drugima. Na filmu se, između ostalih, pojavljuje u nagrađivanom kratkometražnom filmu ”U mojoj glavi anđeo” te dječjem filmu ”Duh u močvari”. Nastupa u splitskom, zagrebačkom i riječkom HNK, te ZKM-u i Kazalištu ”Trešnja”. Glumi u predstavama ”Srce moje kuca za nju”, ”Pijani proces”, ”Aladin”, ”Sladoledu”, ”Hekubi”. 2014., nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji za najbolje glumačko ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu i mladež, za ulogu Crvenkapice u istoimenoj predstavi Kazališta ”Trešnja”. Autorica je platforme i projekta, te jedna od glumica u predstavi ”Projekt 12/2”, nastaloj u koprodukciji čuvenog njujorškog kazališta ”LA MAMMA” i zagrebačkog ZKM-a.

Iskustvo glumca u javnom nastupu, odnosno neglumačkom nastupu uživo na televiziji, stječe vođenjem bosanskohercegovačkog ”Eurosonga”. Kao dramski pedagog i redatelj, surađuje s dramskim studijem ”Zajc i Malik” gdje režira predstave ”Cvrčak i mrav” te ”Čudovišta iz ormara”.  Vilenica je dugo radila na projektu ”Duet za jednoga” koji je svjetlo dana ugledao krajem siječnja ove godine. Radi se o predstavi kojoj je cilj senzibilizirati javnost na probleme s kojima žive oboljeli od multiple skleroze.

O sudjelovanju u showu ”Tvoje lice zvuči poznato” Ana je rekla:

Htjela bih konačno razbiti strah od pjevanja i te vrste nastupa. Jako, jako volim pjevati, a uvijek se smrznem kad pjevam na sceni.

damir-tlzp-
image-123297

 

DAMIR POLJIČAK

Damir Poljičak rođen je u Splitu 1984. godine. Damir je kazališni, televizijski i filmski glumac čiji je rad prepoznat i priznat što dokazuju čak dvije nominacije za Nagradu hrvatskoga glumišta.

Damir je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a nastupao je u predstavama brojnih kazališta kao što su Gradsko kazalište Žar Ptica, Satiričko kazalište Kerempuh, Kazalište Komedija i Kazalište Ulysess.

Tijekom studiranja Damir je igrao značajnije uloge kao primjerice u kazalištu Komediji predstave ”Odlazak”, ”Terapija terapija” i ”Jalta Jalta”.

Već se 1998. godine okušao na filmu u ulozi Marka u ”Kanjonu opasnih igara”. 2010. godine utjelovio je njemačkog vojnika u filmu “Bloodrayne: The Third Reich”, a godinu nakon toga također ulogom njemačkog vojnika bio je dio postave akcijske komedije “Blubberella”.

2015. godine igrao je ulogu u filmu ”Svinjari” u kojem na satiričan način prikazuje medijsku scenu. Osim u kazalištu i na filmskom platnu Damir je zavidne uspjehe postigao u televizijskim serijama poput ”Zauvijek susjedi”, ”Periferija city”, ”Balkan Inc.”, a okušao se i u sinkronizaciji crtanih filmova.

O sudjelovanju u showu ”Tvoje lice zvuči poznato” rekao je:

Uvijek nešto pjevam i u mjuziklima i u predstavama, ali nisam probao ništa slično kao ovakav format i to mi je velik izazov.

drele-tlzp
image-123298

 

DAVOR DRETAR DRELE

Davor Dretar Drele rođen je 13. rujna 1966. godine. Ovaj se poznati televizijski i radijski voditelj tijekom svoje karijere bavio i glumom i glazbom. Njegovo pjevačko iskustvo datira iz ranih devedesetih kada je osnovao bend ”Dreleronic”. Motivaciju za stvaranje glazbe pronalazio je u zagorskim običajima i specijalitetima, a izdao je dva albuma. Album prvijenac  ”Se bum vas tužil” iz 1992. godine te ”V tuđoj kuruzi” iz 1994. godine.

Na televizijskim je ekranima poznat po ulogama voditelja, a okušao se i kao voditelj reality showa ”Farma”. 2007. godine ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda za najduže vođenje talk showa u trajanju od nevjerojatnih 35 sati i 16 minuta. Emisija se emitirala u sklopu  Špancirfesta u Varaždinu, a Dreletov suvoditelj bio je Kristijan Petrović.

Davor Dretar punih je 17 godina radio kao radijski voditelj te svojim istančanim smislom za humor i zanimljivim dosjetkama uveseljavao slušatelje jutarnjeg programa. 2014. odlučio se ozbiljnije okušati u televizijskim vodama. Sudjelovao je u jednom talent showu kao natjecatelj, a igrao je i sporedne uloge u televizijskim sapunicama kao na primjer Joža Bednjanec u “Zauvijek susjedi”.

O sudjelovanju u petoj sezoni showa ”Tvoje lice zvuči poznato” Drele je izjavio: ”Na sudjelovanje su me nagovorili prijatelji. Objasnili su mi da debeli i ćelavi nemaju predstavnika, pa ja moram braniti čast te brojne populacije.”

Ukoliko smatraš da je izjava suviše neformalna za službenu stranicu umjesto nje može ići:

Najviše se veselim vlastitoj volji da pobijedim sve nedostatke vlastitog tijela, a pogotovo uma.

baban-tlzp
image-123299

 

KATARINA BABAN

Katarina Baban rođena je u Osijeku 1988. godine gdje je završila osnovnu, srednju školu te fakultet. 2012. godine diplomirala je na Umjetničkoj akademiji, smjer glume i lutkarstva.

Od malih je nogu bila svestrana. Pjevala je u dječjem zboru te pohađala tečaj talijanskog jezika. Međutim, odmah po završetku srednje škole znala je da je gluma njen izbor.

2009. glumila je glavnu ulogu u predstavi ”Razigrajmo Melitu“ po tekstu Mirjane Nole, u režiji Roberta Raponje. Predstava je rađena kao projekt Umjetničke akademije u Osijeku i Gradskog kazališta Požega, a za ovu je ulogu 2010.godine dobila Rektorovu nagradu. Iste je godine igrala u predstavama ”Raskošno cvjetaju moje ruže” i ”Tečaj odvikavanja od pušenja”

Godinu nakon toga Katarina je utjelovila epizodu ulogu Zlate u mladim danima u dramskoj seriji Nove TV ”Najbolje godine”, a tada je bila na kazališnim daskama kao glumica u predstavama ”Pacijent doktora Freuda”, ”Nada iz ormara” i ”Božićna priča”.

Ova kazališna, televizijska i filmska glumica okušala se u sinkroniziranju crtanih filmova te kao voditeljica na lokalnoj televiziji.

Tijekom 2016. i 2017. godine igrala je glavnu ulogu u dramskoj seriji ”Zlatni dvori” koja se prikazivala na Novoj TV. Osim glumom Katarina se ozbiljno bavi modom. U svibnju prošle godine otvorila je svoj prvi showroom za brand ”Lilith by Katarina Baban”.

Za ovu godinu priprema kazališne projekte ”Ništa ljubav, samo seks” u režiji Renea Bitorajca i monodramu ”U mojim cipelama” u režiji Ive Srnec po tekstu Kristine Gavran.

O sudjelovanju u showu rekla je:

Želim da ljudi vide koliko zapravo nisam normalna. Pri prvom gledanju emisije sam pomislila: Bože, kako bih ja htjela ovo!

 

 

maja-tlzp
image-123300

MAJA BAJAMIĆ

Maja Bajamić rođena je u Splitu 9.rujna 1991. godine. Od malena je voljela glazbu, a taj ju je put doveo i do profesionalne glazbene karijere.

Ova pjevačica još je od djetinjstva nastupala u brojnim dječjim emisijama, a kao petogodišnjakinja nastupala je na javnoj televiziji s dječjim zborom ”Marjanski tići”. Zbor je također prisustvovao i mnogim priredbama, glazbenim emisijama te dječjim festivalima.

Nakon toga bila je glavni vokal crkvenog gospel zbora ”Gospa od Zdravlja”, a kasnije se priključila bendu ”Samostan” s kojim je snimila nekoliko spotova.

2011. godine sudjelovala je u jednom glazbenom showu gdje je završila među četiri najbolja pjevača. Tada ju je šira javnost bolje upoznala. Maja je na završetku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, smjer sociologija i pedagogija, a tijekom studiranja odlučila se na velik iskorak te je dva mjeseca plovila kruzerom gdje je svakodnevno nastupala pjevajući.

Uz glazbenu karijeru Maja je velika zaljubljenica u sport. Osim odbojke i vožnje biciklom od petnaeste godine trenirala je i džudo, a samo joj je malo nedostajalo da pristupi Hrvatskoj džudo reprezentaciji. U listopadu 2016. godine postala je pjevačica benda ”Teška industrija”. Godinu dana nakon toga odlučila se posvetiti solo karijeri i počela je raditi na dva autorska albuma. 2017. godine postala je članica žirija u glazbenom tv showu u kojem je ocjenjivala kandidate, ali i dijelila s njima svoja glazbena iskustva.

O sudjelovanju u showu ”Tvoje lice zvuči poznato” Maja je rekla:

Priželjkivala sam biti dio ovog showa ga zbog svega što nosim i osjećam. Došlo je vrijeme i način za pokloniti publici umjetnost u sebi.

matko-tlzp
image-123301

 

MATKO KNEŠAUREK

Matko Knešaurek rođen je 4. siječnja 1986. Ovaj kazališni, televizijski i filmski glumac širokoj je publici poznat kao Petar Begovac, glavna muška uloga u seriji ”Zlatni dvori” koja se 2016./2017. emitirala na Novoj TV.

Matko je srednju i osnovnu školu završio u Zagrebu, a paralelnu s tim uspješno je pohađao i glazbenu školu odsjek gitara i obligatno klavir. Upisao je Umjetničku akademiju u Osijeku, odsjek za glumu i lutkarstvo te diplomirao 2009. godin

2010. godine glumio je u monodrami ”U dvoje je lakše?” koja je nastala kao autorski projekt na Umjetničkoj akademiji, a s njom je i diplomirao lutkarstvo. Predstava je nagrađena nagradom i zahvalnicom grada Zagreba. Iste je godine glumio u predstavama ”Vagon prvog razreda” kazališta Mala Scena Mala i kratkometražnom filmu ”Sobe”.

Godinu poslije publika ga je mogla vidjeti u ”Thearto” umjetničkoj organizaciji sa sjedištem u Zagrebu. Matko je pohađao lutkarske radionice i glumio u nizu predstava za djecu. Igrao je ulogu Felicea u predstavi ”Dvolična igra”, te ostvario ulogu u kratkometražnom filmu ”Mravinjak”. Od 2009 godine do 2012. bio je dio Hrvatskog narodnog kazališta s predstavom ”Građanin Plemić”, a nakon toga se okušao u televizijskoj sapunici u kojoj je dobio glavnu mušku ulogu. U glazbenoj dramskoj seriji ”Stella” koja se emitirala na Novoj TV 2013. godine Matko je utjelovio sporednu ulogu, a gostujuću ulogu Damira Carevića utjelovio je u seriji Nove TV ”Zora dubrovačka”.

2015. godine Matko Knešaurek radio je na projektima kao što su predstava ”Legende” u sklopu Krležinih dana, a iste je godine sinkronizirao dječji program.

Trenutno igra u jednom od najpoznatijih mjuzikla Kazališta Komedija ”Mamma mia!” ulogu Harryja Brighta.

O sudjelovanju u showu ”Tvoje lice zvuči poznato” Matko je rekao:

Sada je došao red na mene da se pokažem i jako se veselim tomu.

 

paola-tlzp-
image-123302

PAOLA VALIĆ BEKIĆ

Riječanka Paola Valić Bekić radijska je voditeljica i blogerica. Osnovnu i srednju školu završila je u Zagrebu gdje se još kao djevojčica preselila s roditeljima. Od malena ju je zanimala gluma te je jedno vrijeme glumila u Zagrebačkom kazalištu mladih i Žar ptica.

Njena velika ljubav  ubrzo je postala glazba. Punih je osam godina bila u sastavu pjevačkog zbora ”Zvjezdice”. Iz tih dana nosi divne uspomene i lijepe trenutke, ali i zavidnu glazbenu podlogu.

Paola je već kao devetnaestogodišnjakinja izdala prvi album naziva ”Najbolja”, a istoimena pjesma dobila je nagradu publike ”Marco Polo Festa”. Tada su joj otvorena vrata u glazbeni svijet, a bilježila je uspjehe i na međunarodnom tržištu kao što je primjerice glazbeni festival u Poljskoj na kojem je osvojila visoko treće mjesto. Međutim, tu nije bio kraj Paolinoj inozemnoj karijeri. S Markom Perkovićem Thompsonom otišla je na tromjesečnu turneju u Americi te je pjevala u pauzama njegovih setova.

2003. godine odradila je turneju u Australiji s Lanom Mihić Klingor i tadašnjom postavom grupe E.T. nakon čega je objavila pjesmu ”Volim te”. Taj joj je put bio prekretnica za glazbeni pravac te je u suradnji s producentom Darkom Juranovićem, D’Knockom, snimila pjesmu ”Sad ja sam ta” i ”I Like You”. Uz pjevačku karijeru okušala se i kao prezenterica glazbene top ljestvice i voditeljica na izborima ljepote i modnim revijama. 2006. godine s rubrikom ”Zvjezdani šok” postala je dio tema Red carpeta, zabavnog magazina koji se emitirao na Novoj TV do 2012. godine.

Paola je u sklopu studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti započela pisati blog ”Paoline priče” koje piše i danas.  2016. godine postala je magistrica novinarstva, a radi kao radijska voditeljica u sklopu Soundset produkcije.

O sudjelovanju u showu ”Tvoje lice zvuči poznato” Pola je rekla:

Trebaju mi novi izazovi, a i nedostaje mi pjevanje pa se nadam da ću se sad vratiti u formu.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts