Kolovoz 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Pet situacija u vezama zbog kojih uvijek morate reći ‘oprosti’

sunset-691995_640

Svi smo mi samo ljudi, i svi griješimo. Ali neće svatko priznati svoju pogrešku, pognuti glavu i reći povrijeđenoj strani “oprosti”.

Tako jednostavna riječ, a mnogima toliko teška da je ne mogu prevaliti preko usana… Stvar ponosa, samopouzdanja, odgoja ili nešto treće?

Bez obzira na to o čemu se radi, stručnjaci za veze tvrde: ovo su situacije u kojima se drugoj strani jednostavno morate ispričati:

Svađe i rasprave
U svakom odnosu dolazi do nesuglasica i razmirica. Nije to ništa neuobičajeno. Ali u zdravoj vezi par će u konačnici iznaći rješenje problema i biti “pametniji” za drugi put. Probleme možete riješiti i prije nego dođe do svađa i optuživanja, a rješenje je uvijek jednostavno – razgovor.

‘Napravit ću to…’
A onda ne napravite…Svi imaju obveze. Netko ih ima više, netko manje. Ali ako ste za nešto rekli da ćete napraviti, a ne napravite – krivi ste! I za to se valja ispričati. Jer niste jedini koji ste u vašem odnosu umorni i s obvezama.

Uništite specijalne trenutke…
Ništa na ovom svijetu nije specijalno ako to mi sami takvim ne napravimo. I dok vi slavite rođendane, krštenja, vjenčanja, mnogima su ti isti dani sasvim obični. Mi ih činimo posebnima. Svaki takav poseban dan postat će nečija uspomena za cijeli život, a ako ste vi napravili nešto ili izostavili napraviti da ta uspomena bude gorkog okusa, vrijeme je za ispriku.

Nedovoljno pažnje…
Svaka osoba želi svoj “oblačić” pažnje koja je usmjerena baš na nju. Posebice ako ste u vezi, partner je zadnja osoba koju biste trebali stavljati u red kada je pažnja u pitanju. Odvojite malo tog svog vremena za svoju “bolju polovicu” i učinite je još sretnijom. Ako je ignorirate, vrijeme je za “buđenje” i ispriku…

Partner vas treba, a vi “imate važnije stvari za obaviti”
Ovo je jedna od situacija koja najteže pogađa parove. Očekujete da ljubav vašeg života bude uz vas onda kada vam je najpotrebnije, u najstresnijim ili najsretnijim trenucima, a njega ili nje nema. Naravno, znate da se zbog toga itekako morate najiskrenije ispričati i truditi se da se isto ne ponovi u budućnosti.
Izvor: vecernji.hr

About The Author

Related posts