Rujan 30, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Pepeljuga je otplesala do vrha gledanosti u američkim kinima

article_big_1424076996Cinderella_nasl

Disneyeva igrana adaptacija klasične bajke u svom je debiju u američkim kinima zaradila malo više od 70 milijuna dolara . Film, koji je režirao Kenneth Branagh, bio je uspješan i u međunarodnoj distribuciji, pa je do sada u svijetu zaradio 132 milijuna. Naslovnu ulogu u Pepeljugi glumi zvijezda serije Downton Abbey Lily James, dok njezinog Princa glumi zvijezda serije Igra prijestolja Richard Madden. Glume još i velike zvijezde među kojima su Cate Blanchett kao zločesta maćeha i Helena Bonham Carter kao Pepeljugina vila. Budžet filma bio je 95 milijuna.

 

article_big_1426673276cindarella
image-15657

Daleko niza Pepeljuge ovog je vikenda na drugom mjestu bio Run All Night, sa zaradom od samo 11 milijuna. Akcijski film radio se o dilemi u kojoj se nađe mafijaški ubojica Jimmy Conlon, glumi ga Liam Neeson, kada mora odlučiti hoće li sklopiti savez sa svojim sinom Mikeom ili najboljim prijateljem, Shawnom Maguireom. Shawn, kojeg glumi Ed Harris, želi ubiti Jimmyjevog sina Mikea, kojeg glumi Joel Kinnaman, zbog ubojstva svog vlastitog djeteta. Od početka prikazivanja u kinima 13. ožujka, Run All Night je u međunarodnoj distribuciji zaradio samo 17,6 milijuna. To baš i nije dobro, jer je budžet filma iznosio 50 milijuna dolara.

Na treće, je mjestu tijekom vikenda bio film Kingsman: Tajna služba, sa zaradom od 6,2 milijuna u petom tjednu prikazivanja. Špijunska komedija u kojoj glume Colin Firth, Taron Egerton i Samuel L. Jackson, je do ada u međunarodnoj distribuciji zaradila 276 milijuna dolara. Snimljen za 81 milijun dolara, glavni junak filma je pametni dečko s ulice koji je regrutiran u prestižni program za izobrazbu špijuna baš u trenutku kad opasni tehnološki genij zaprijeti cijelom svijetu.

Izvor: film-news.co.uk

About The Author

Related posts