Lipanj 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Pavle Miljenović u Novoj ploči predstavio drugi studijski album “Upper Structures”

Pavle_Miljenović_Foto_Nikola_Knežević

Pavle Miljenović, vrhunski je jazz gitarist koji je nakon prošlogodišnjeg prvijenca “Begin.” objavio mestralni drugi studijski album“Upper Structures” – kojeg su glazbena kritika i jazz ljubitelji mahom proglasili majstorskim uratkom.

Jučerašnjom promocijom u ispunjenom Caffe baru i Shopu Nova ploča u Bogovićevoj Pavle je uz svoje goste, filmologa i ljubitelja jazza dr. sc. Nikicu Gilića, jazz novinara i publicista Davora Hrvoja i glazbenog kritičara Juricu Kosovića, podijelio dojmove o samom albumu, stvaralačkoj inspiraciji, ideji i onome što jazz za njega predstavlja.

Pavle_Miljenović_Foto_Nikola_Knežević
image-177119

 

U samoj najavi, Domagoj Šiljeg, urednik izdanja, rekao je kako Pavle svakom novom skladbom, a tako i albumom, ide stepenicu više. Iako je prvijenac naslovljen “Begin.”, ali s točkom, nije to bio početak koji je tu i završio, bio je to početak koji je prerastao u Pavlovo majstorsko istraživanje jazza.

Pavle_Miljenović_Foto_Nikola_Knežević
image-177120

Pavle je naglasio kako je uz sebe okupio vrhunske glazbenike. “Bend sačinjavaju vrhunski jazz glazbenici s ovih prostora: Tomaž Gajšt – po meni najbolji mladi slovenski trubač koji se pojavio u zadnje vrijeme poznat nama po suradnji sa Zvjezdanom Ružićem, zatim Zvonimir Šestak – prvoklasni kontrabasist s kojim dijelim cijelu svoju glazbenu prošlost, te Adriano Bernobić – bubnjar s kojim surađujem već godinama i na kojeg se mogu potpuno osloniti i svi oni mogu dovesti moju glazbu na jednu višu razinu umjetničkog stvaralaštva na čemu sam zahvalan.”

Pavle_Miljenović_Foto_Nikola_Knežević
image-177121

Dr. sc. Nikica Gilić je kao ljubitelj jazza naglasio kako je Pavle okupivši oko sebe vrhunske glazbenike isporučio album koji konkurira i svjetskim jazz izdanjima, dok su jazz kritičari Davor Hrvoj i Jurica Kosović stručno secirali album, unisono zaključivši kako se radi o Pavlovim kreativnim vrhuncima.

Vjerujemo da svi ljubitelji jazza željno iščekuju koncertnu promociju albuma u klubu Kontesa 23. studenoga te naravno nove Pavlove jazz majstorije.
Piše L.A Foto Nikola Knežević / Croatia Records

 

About The Author

Related posts