Lipanj 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Ovogodišnje Natjecanje Papandopulo održat će se u Hrvatskom glazbenom zavodu

Natjecanje Papandopulo_Tamara Jurkić Sviben_Goran Končar_SBP

U Zagrebu je potpisan ugovor o suradnji između Hrvatskog glazbenog zavoda i Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza. Ugovore o suradnji potpisali su dopredsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda Tamara Jurkić Sviben i predsjednik Unisona Goran Končar.

 

Natjecanje Papandopulo_Tamara Jurkić Sviben_Goran Končar_SBP
image-172443

 

 

Prestižno glazbeno natjecanje ove će se godine po prvi puta održati od 1. do 5. listopada “kući u kojoj stanuje glazba” - Hrvatskom glazbenom zavodu. Natjecanje se otvara u utorak 1. listopada, svečanim koncertom Classic & Jazz” kojim će se prigodno obilježiti i UNESCO-ov Međunarodni dan glazbe.

Ovogodišnje izdanje zaokružuje četverogodišnji ciklus u kojem su se predstavili svi solistički instrumenti te solo pjevanje, a otvoreno je za standardne komorne sastave, nestandardne komorne sastave (3-6 glazbenika) te jazz glazbenike.

 

 

Natjecanje Papandopulo_Tamara Jurkić Sviben_Goran Končar_SBP
image-172444

 

 

Ocjenjivačke sudove čine renomirani hrvatski i inozemni umjetnici koji su ujedno i članovi ocjenjivačkih sudova na međunarodnim natjecanjima. Tako ocjenjivački sud za komorne sastave čine Vladimir Krpan (predsjednik), Goran Končar, David Grigorian, Dragan Sremec i Dario Teskera, a za jazz kategorije David Gazarov (predsjednik), Neven Frangeš, Primož Grašič, Lela Kaplowitz, Mario Mavrin i Saša Nestorović.

Kako će i ovogodišnje Natjecanje Papandopulo biti otvoreno za javnost, ovim vas putem pozivamo da nam se pridružite u Hrvatskom glazbenom zavodu gdje ćete sigurno uživati u izvedbama najboljih mladih hrvatskih umjetnika.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts