Rujan 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Ovoga ljeta izlazi intimni dokumentarac o Amy Winehouse

amy winehouse ss

Turbulentan život i karijera Amy Winehouse bit će tema Amy, novog dokumentarca redatelja Senne, Asifa Kapadije. Film će 3. srpnja objaviti britanska Altitude Film Distribution, a američki distributer još nije objavljen, javlja Deadline.

Dokumentarac istražuje veze, bitke s medijskom pozornošću i utjecajnu glazbu pjevačice, koristeći prethodno neobjavljene snimke i arhivski materijal. Winehouse je objavila dva hvaljena studijska albuma – uključujući i Back to Black s kojim se probila 2006. – prije smrti od trovanja alkoholom u srpnju 2011. u dobi od 27 godina.

 

 

Internetska stranica projekta sadrži službeni postor i najavljuje kako trailer “stiže uskoro.”Amy je prethodno bio povezan sa Focus Features International 2013., no bivša predsjednica Alison Thompson naslov je osigurala za svoj nedavno osnovani Sunray Films.

Druga ploča Winehouseove, hvaljena Back to Black, zacementirala je njezin zadimljeni retro R&B-soul stil i zaradila glazbenici pet Grammyja. Zahvaljujući velikim hit singlovima poput “Rehab,” postala je jednim od najprodavanijih britanskih albuma 21. stoljeća. No pred kraj života, osobni život pjevačice zasjenio je njenu umjetnost, jer se borila a paparazzima, pravnim problemima i izviješćima o zloporabi droga te problemima s mentalnim zdravljem.

U prosincu 2011., Universal Republic objavio je Lioness: Hidden Treasures, posthumnu kompilaciju sa studijskim ostacima, alternativnim verzijama, duetima i obradama Winehouseove. Kapadia je prethodno snimio dokumentarac Senna nagrađen BAFTA-om 2010., koji se bavio životom i smrću brazilskog vozača Formule 1, Ayrtona Senne.

 

 

Izvor rollingstone.hr Foto Facebook

About The Author

Related posts