Srpanj 12, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Ovo su radovi hrvatskih gimnazijalaca koji će vas oduševiti

MSU Avantura  radovi gimazijalci SBP

Hrvatski učenici itekako imaju smisla za umjetnost. Nemamo prilike svaki dan upoznati kreativnost naših gimnazijalaca. Učenici Opće privatne gimnazije predstavljaju radove nastale u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti iz Zagreba.

MSU Avantura  radovi gimazijalci SBP
image-161396


Ovi vrijedni srednjoškolci s radošću su se uključili u edukativni program MSU Avantura Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba. Ovaj se projekt temelji na povezivanju školskog kurikuluma, nastave likovne umjetnosti i Muzeja suvremene umjetnosti. Cilj projekta je približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima kroz susrete s originalnim umjetničkim djelima, radionicama koje uključuju izvedbu učeničkog kreativnog rada te završnom prezentacijom učeničkog stvaralaštva. Navedeni projekt odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja temeljem pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje i dobio je preporuku Grada Zagreba.

MSU Avantura  radovi gimazijalci SBP
image-161397

Na prijedlog profesorice dr. art. Ivane Gorički, koja uz rad u školi, radi i kao muzejska pedagoginja u MSU i ravnateljice MSU-a gđe. Snježane Pintarić prepoznali su važnost i zanimljivost ovog projekta te se kao prva hrvatska škola uključili u sudjelovanje i od tada ostvaruju zapažene rezultate. Profesorica Gorički ističe otvorenost Opće privatne gimnazije prema doživljajnom i iskustvenom učenju, razvoju kulturoloških kompetencija i kompetencija za cjeloživotno učenje koje se očituju u kontinuiranom sudjelovanju na projektu, a rezultat njihovog uspješnog sudjelovanja potvrđuje i zbirka radova koju danas upoznajemo.

MSU Avantura  radovi gimazijalci SBP
image-161398

Pri posjetima MSU-u učenici su posjetili stalan postav, ali i povremene izložbe vezane za nastavni plan i program. Iz njihovog zapažanja nastali su zanimljivi radovi. Učenice Klaudija Solenički i Leonarda Juraga predstavljaju rad vezan uz izložbu Bauhaus i optičku umjetnost, Mateo Topalović, Visar Begiqui, Kristian Drolc predstavljali rad inspiriran djelima Miroslava Šuteja, Judita Štorga, MSU art class, dok su Davor Studen i Domagoj Crnić inspiraciju za svoj rad pronašli u djelima Mladena Stilinovića.

Po avanturi sudjeluje do 30 učenika, tako da je do sada samo u ovoj godini obuhvaćeno 80 učenika Opće privatne gimnazije. Osim u ovom projektu, učenici Opće private gimnazije sudjeluju u brojnim humanitarnim akcijama koje sami osmišljavaju, uoči blagdana Sv. Nikole ograniziraju prikupljanje odjeće i kozmetičkih proizvoda za potrebite te druge hvalevrijedne akcije poput opremanja tehnikom Odjel respiracijske insuficijencije i bolesti plućne cirkulacije. Uz to organiziraju različite sportske aktivnosti poput Nogometnog turnira Opće privatne gimnazije i Family day-a.

Rad Matea Topalovica, Visara Begiqui i Kristiana Drolc
image-161399

Prijave u sustav e-upisi počinju krajem svibnja, a svi roditelji i učenici koji se žele predbilježiti za upis u ovu drugačiju gimnaziju mogu to učiniti već sada.

MSU Avantura  radovi gimazijalci SBP
image-161400

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts