Srpanj 13, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Ove nedjelje održava se 27. Zagrebački maraton

running-1944798_640

Zagrebački atletski savez nastavlja dugogodišnju tradiciju organizacije najpoznatijeg i jednog od najstarijih hrvatskih maratona, Zagrebačkog maratona, koji će svoje 27. izdanje doživjeti 14. listopada 2018. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Dan ranije, u subotu, 13. listopada 2018. sa startom u 10 sati na Trgu će se održati Dječje utrke, od predškolske dobi do 4 razreda osnovne škole.

maraton trasa
image-143206

Svi maratonci i polumaratonci koji završe utrku dobit će unikatnu finišersku medalju specijalno dizajniranu za ovu prigodu na kojoj se tradicionalno na poleđini nalazi znamenitost grada Zagreba uz kratki opis. Ovogodišnja medalja ima kao centralni motiv Zagrebačku katedralu, uz stihove Tonija Leskovara “Serbus dragi Zagreb moj”, a na naličju medalje je Kula Lotrščak uz prigodni tekstualni opis te je ujedno i centralni motiv vizualnog identiteta 27. Zagrebačkog maratona. Novost ovogodišnjeg zagrebačkog maratona je da će I sudionici utrke građana dobiti medalju te će svi sudionici dobiti startni paket sa kvalitetnom trkačkom Joma majicom s logom utrke te niz korisnih stvari za svakog trkača.

Uz  vjerne rekretivce i one koji će to tek postati ovaj maraton svakako će obilježiti i rekordan broj sudionika iz cijelog svijeta. Bilježe se prijavljeni trkači iz čak 50 zemalja. Ukupan broj prijavljenih na utrkama maraton i polumaraton je 3000 te na utrci građana nešto preko 1000 uključujući i sudjelovanje škola iz Hrvatske. Veliki odaziv trkača će, uz brojne novitete ovogodišnjeg izdanja, svakako pridonijeti veseloj atmosferi maratonskog vikenda u Zagrebu.

Start utke 27. Zagrebačkog maratona označit će topnik Gričkog topa gospodin Alem Tutunđić.

Za vikend maratona 13. I 14. 10. 2018. Na Trgu bana Josipa Jelačića tradicionalno će se održati martonski expo u sklopu Zagrepčani, gosti i sportaši moći razglkedati i kupiti proizvode partnera Maratona po promotivnim cijenama.

27_zg_maraton_oglas_zatvaranje prometa
image-143207

Jedan veliki novitet 27. Zagrebačkog maratona je suradnja s Hrvatskom glazbenom mladeži, u sklopu koje je osmišljen glazbeni program na trasi maratona s četiri mlada hrvatska benda koji će trkače i građane zabavljati na dan utrke. Trkači i navijači na trasi, u nedjelju 14. 10. 2018. moći će uživati u veseloj atmosferi na 2 punkta u gradu, Kvaternikov trg I okretište Dubrava uz bendove: Home Conflict, Antonio Perina, Nibru, Koordinatori.

Na samom Trgu, pred start utrka od 9 ujutro, natjecateljsku atmosferu svim sudionicima utrka i navijačima podizati će legenda hrvatskog clubbing DJ Felver!

Organizatori poručuju:

Veselimo se suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži jer smatramo da je od iznimne važnosti za trkače i navijače stvoriti što bolju atmosferu na startu utrke i na ulicama Zagreba kako bi kroz glazbu i zabavu vrijeme svima ugodnije proteklo. Ovim putem, pozivamo sve građane da se priključe organizaciji, dođu na Trg ili na trasu maratona te da navijanjem i podrškom, zajedno s nama, osiguraju svim trkačima jedinstven i nezaboravan događaj na ulicama Zagreba. Za atmosferu maratonskih utrka zaslužni su građani jednako koliko i mi.

Svim našim sugrađanima želimo skrenuti pozornost da će, kao i svake godine, biti zatvoren promet na trasi maratona u razdoblju od 10 do 15,30 sati. Trasa maratona se proteže kroz centar grada: Trg bana Jelačića – Jurišićeva ul. – Draškovićeva ul. – Vlaška ul. – Maksimirska ul. – Av. Dubrava – okret kod križanja Av. Dubrava s Ul. Poljanice, istim putem natrag do Trga bana Jelačića – Ilica – okret na Ilici kod križanja s Ul. Sv. Duh i natrag do Trga bana J. Jelačića gdje je cilj utrke. Maratonci trče dva kruga, a polumaratonci jedan.

Molimo naše drage sugrađane za razumijevanje i podršku vezano uz teškoće u prometu na dan Zagrebačkog maratona te ih svakako pozivamo da sudjeluju kao podrška našim maratoncima.

Piše D.T. Foto pixabay

About The Author

Related posts