Kolovoz 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Ovacije opernim boemima, ljubavi i umjetnosti!

Anamarija Knego i Aljaž Farasin

Jedno od najljepših djela u povijesti opere, jedna od najromantičnijih opernih priča, ona o pjesniku Rodolfu i krhkoj Mimì, premijerno je, pred prepunim gledalištem, izvedena u HNK Ivana pl. Zajca nakon 30 godina! Velika žudnja riječke publike za ovom Puccinijevom operom, točno onakvom kakvom ju je skladao, konačno je zamijenjena velikim zadovoljstvom što su ga potvrdile dugotrajne ovacije.

_MG_8260
image-110774

Nakon što se novi crveni zastor zatvorio, nakon posljednjeg zamaha dirigenta Villea Matvejeffa, gledalištem se prolomio snažan aplauz upućen solističkoj ekipi „La Bohème”. Potresena i do suza dirnuta publika vraćala je soliste na poklon nekoliko puta.

_MG_8288
image-110775

Boemski život mladih, gladnih umjetnika koji se u hladnoj noći pokušavaju zagrijati žrtvovanjem rukopisa drame, u vremenu materijalizma, sanjajući o nekoj boljoj egzistenciji jednako snažno dodiruje i našu svakodnevicu. Publika je prepoznala snagu iskrenosti i jednostavnosti u režiji proslavljenog Fabrizia Melana te nagradila pjevače glumce koji su svoje uloge istinski proživjeli i uvjerljivo donijeli na scenu, a naročito i prije svih Anamariju Knego o kojoj se najčešće moglo čuti: „Božanstvena!“.

Sergej Kiselev, Vanja Zelčić, Robert Kolar, Luka Ortar, Dario Bercich, Anamarija Knego, Aljaž Farasin
image-110776

Sergej Kiselev, Vanja Zelčić, Robert Kolar, Luka Ortar, Dario Bercich, Anamarija Knego, Aljaž Farasin

 

Njen pjesnik Rodolfo bio je Aljaž Farasin, Musetta je bila Vanja Zelčić, u ulozi slikara Marcella je bio Robert Kolar, glazbenik Schaunard je bio Dario Bercich, a Luka Ortar bio je u ulozi filozofa Collinea. U ulogama kućevlasnika Benoita i starog gradskog vjećnika Alcindora bio je Sergej Kiselev, a prodavač igračaka Parpignol je bio Davor Lešić. Vodnik je bio Darko Matijašević, Carinik je bio Saša Matovina, a glavni konobar glumac Hrvatske drame Nikola Nedić. U ulogama građana Pariza, djece i konobara nastupili su zboristi Opere, članovi ansambala Hrvatske drame i Baleta te Dječji zbor „Kap”. Redatelj i scenograf je Fabrizio Melano, kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, oblikovatelj svjetla je Dalibor Fugošić, a asistentica scenografa Paola Lugarić. Koncertni majstor je Romeo Drucker, za vokalnu pripremu i zbor zadužena je Nicoletta Olivieri, a dječji zbor su pripremile Franka Zlatić i Nika Mančić.

Luka Ortar, Aljaž Farasin, Anamarija Knego, Robert Kolar, Vanja Zelčić , Dario Bercich
image-110777

Luka Ortar, Aljaž Farasin, Anamarija Knego, Robert Kolar, Vanja Zelčić , Dario Bercich

Ljubav i umjetnost, siromaštvo i bolest, okrutna realnost, nadanja i snovi, snažne emocije. Sve je to osjetila i publika koja je imala nebrojene riječi hvale za „La Bohème” u Rijeci.
Boemski život ne propustite u četvrtak 26. listopada u 19 sati, potom u subotu 28. listopada u 18 sati, te 11. i 13. prosinca u 19 sati.

Luka Ortar, Ville Matvejeff, Fabrizio Melano, Aljaž Farasin, Anamarija Knego, Robert Kolar, Vanja Zelčić i Dario Bercich
image-110778

Luka Ortar, Ville Matvejeff, Fabrizio Melano, Aljaž Farasin, Anamarija Knego, Robert Kolar, Vanja Zelčić i Dario Bercich

Piše D.T. Foto

About The Author

Related posts