Kolovoz 24, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Otvaranje 21. Lions regate Jedrima protiv droge

REGATA Lions regate Jedrima protiv droge

Više od 500 jedriličara Lionsa iz Japana te Njemačke, Estonije, Albanije, Švedske i brojnih drugih europskih zemalja krenuli su put Hrvatske, a oni će ovog tjedna, u organizaciji Lions Distrikta 126 Hrvatska od 24. do 27. travnja sudjelovati na najvećoj ikad održanoj Lions regati na svijetu. Na regati Jedrima protiv droge tako će 50 posada u četvrtak isploviti iz murterske Marine Hramina.

 

REGATA 6
image-160861

 

Plovidbom kornatskim arhipelagom u svijet će poslati nezamislivu reklamu i najljepšu razglednicu Hrvatske u znaku sportskog druženja, zajedništva i međusobnog pomaganja. Uz natjecateljski dio, sudionike očekuju i zabavne aktivnosti poput prezentacije jela iz krajeva odakle dolaze sudionici, kostimiranja brodskih posada, plesa, pjesme i veselog druženja. U suradnji i svesrdnom pomoći općine Murter Kornati, Turističke zajednice grada Murtera i lokalnih privrednika, na 21. Lions Regati Jedrima protiv droge predstavit će se i lokalni ugostitelji, vinari i OPG-ovi.

Tradicionalna humanitarna regata Jedrima protiv droge pravi je simbol prevencije protiv droge i pomaganja potrebitima kojom je u proteklih 21. godinu prikupljeno više od 2.000.000 kuna i financirano 30 različitih udruga koje se bave prevencijom ovisnosti o drogama.

 

image-160862

 

Ovogodišnjim sudjelovanjem više od 500 sudionika iz Japana, Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Francuske,  Italije, Libanona, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske, ova regata postaje najveći svjetski sportski skup sa humanitarnom svrhom  Lions Clubs International.

S gotovo 1,5 milijuna volontera, Lionsi su najveća humanitarna organizacija na svijetu. Pod sloganom „Mi Služimo“ koji ujedinjuje Lionse cijeloga svijeta, Lionsi pomažu slijepima i slabovidnima, podržavaju inicijative prekida nasilja između mladih, hrane gladne, bore se protiv globalnih epidemija kao što je dijabetes, pomažu područjima pogođenim prirodnim katastrofama i mijenjajući život na bolje, predani su zadovoljavanju potreba na lokalnoj i globalnoj razini.

 

REGATA Lions regate Jedrima protiv droge
image-160863

 

Lionsi Hrvatske organizirani u 59 klubova u svim većim mjestima u našoj zemlji sa 1230 članova svojim nesebičnim humanitarnim i volonterskim radom dali su i daju ogroman doprinos lokalnim zajednicama u kojima djeluju kroz pomaganje velikom broju škola, bolnica, udrugama slijepih, invalida kao i mnogobrojnim pojedincima u nevolji. U Hrvatskoj su do sada financirani brojni projekti kao što je Očna banka, Centar za obuku pasa vodiča Silver, obnova osnovnih škola u Gunji nakon poplave, bolnica za bolesti dišnih organa u Crikvenici i brojni drugi projekti.

image-160864

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts