Rujan 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Oliver Dragojević na Hrvatskom balu u Beču

Oliver

Hrvatski bal, kojeg po 24. put organizira Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport (AHZ) u Beču, na čelu s predsjednikom Miroslavom Piplicom, održat će se u petak, 13. veljače, u bečkom hotelu Arcotel Wimberger.

Glavna zvijezda večeri je legendarni prvak hrvatske estradne scene Oliver Dragojević sa svojim pratećim sastavom. Na balu će nastupiti i tamburaški sastav „Behar“ iz Slavonskog Broda, Ženska klapa „Luna“ iz Zadra, te KUD-ovi „Raščica“ i „Naši običaji“ iz Beča. Ovaj već tradicionalni bal bečkih i ostalih austrijskih Hrvata, okuplja austrijske i hrvatske uglednike iz političkog, gospodarskog, kulturnog i sportskog života te njihove goste iz Hrvatske, BiH i prijatelje Austrijance.

– Ova naša kulturna manifestacija je postala tradicija i simbol okupljanja bečkih i ostalih Hrvata i njihovih gostiju u Beču, i iznimno je značajna za hrvatsku zajednicu u Austriji, rekao je za Večernji list predsjednik AHZ-a, Piplica, dodavši kako će bal okupiti oko 700 posjetitelja.

Od preko 400 balova koliko se svake godine održi u Beču, dva su hrvatska: Hrvatski bal gradišćanskih Hrvata koji je ove godine održan 17. siječnja, po 68 put i Hrvatski bal Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport iz Beča, koji se 13. veljače održava po 24. put.

Izvor: vecernji.hr Foto Facebook/Oliver Dragojević

About The Author

Related posts