Siječanj 21, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Ogulinski festival bajke ponovno otvara svoja vrata od 8. do 10. lipnja!

festival bajke pr

U Ogulinu se od 8. do 10. lipnja održava 13. Ogulinski festival bajke s bogatim i atraktivnim programom, nastavljajući tradiciju jednog od najznačajnijih festivala za djecu svih uzrasta, koji se održava u “zavičaju bajke” – rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić u kojem je pronalazila i najviše inspiracije za svoje pisanje.  Dođite i provedite tri nezaboravna dana s likovima iz bajki, pogledajte niz kazališnih predstava posve besplatno,  sudjelujte u nekoj od radionica.

“U petak, 8. lipnja možete kušati Festivalsku tortu koje će biti i više nego dovoljno za sve, a možete se provozati i biciklom u sklopu Ciklobajke koja se održava u subotu, 9. lipnja, na biciklijadi 3 jezera. U biciklijadi koja će trajati cijelo prije podne možete sudjelovati i ako dođete u Ogulin i putničkim vlakom Karlekom koji posebno za ovu prigodu vozi po posebnim cijenama”, poručuje Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda grada Ogulina.

Autor Domagoj Blazevic 2
image-131710

Više detalja o samom Ogulinskom festivalu bajke, otkrio nam je Aleksandar Kovačević, novi umjetnički direktor Ogulinskog festivala bajke: “Nakon uspješno odrađenog Festivala SVI za JEDNO HRVATSKO NAJ  u Vukovaru, u kojem je sudjelovalo preko 1.500 sudionika iz cijele Hrvatske, 13. Ogulinski festival bajke novi je izazov za mene i Organizatore bez granica.  Tijekom tri dana, od 8.6. do 10.6. Ogulin,  u pravom smislu postaje Grad PRIJATELJ DJECE. Od svih pristiglih prijava nije bilo lako izabrati programe, radionice, predstave koje će se moći pogledati tijekom tri festivalska dana. Sve predstave su besplatne. Na 6 lokacija ukupno će se održati 22 predstave, 16 pripovijedanja, uz brojne kreativne radionice i ostale  popratne sadržaje kao što je vožnja  turističkim vlakićem Bubi do polaganja ispita za vozačku dozvolu za letenje na metli. Kroz interakciju izvođača i posjetitelja, 13. Ogulinski festival bajke želi, osobito obiteljima i djeci, pružiti poseban doživljaj zajedništva, povezanosti i aktivnog sudjelovanja u pripremljenim programima.”

Autor Domagoj Blazevic
image-131711

Sve informacije o novom izdanju Ogulinskog festivala bajke potražite na službenim web stranicama.

Turistička zajednica grada Ogulina je u suradnji s Hrvatskim željeznicama osigurala povoljnije cijene karata za dolazak u Ogulin vlakom iz Zagreba i Rijeke.

ogfb_vizual
image-131712

Piše D.T. Foto Domagoj Blažević

 

About The Author

Related posts