Prosinac 09, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Ogulinci dva puta dočekali Novu i okupali se u jezeru

dječji doček 3_page

Dječji doček Nove godine u podne

Više od tisuću djece s roditeljima, bakama, djedovima i bližom i daljom rodbinom je dočekalo Novu godinu,  na dočeku organiziranom posebno za njih.

Prvi put je u Ogulinu ove godine organiziran doček nove godine za najmanje Ogulince na kojem nije manjkalo smijeha, zabave, veselja, pjesme i plesa. Na opće zadovoljstvo svih prisutnih zabava je potrajala čak tri puna sata. Trg kod golubice je bio pun razdraganih dječjih lica. Posjetitelji su se počeli okupljati već oko 10 sati i s nestrpljenjem očekivali podne i odbrojavanje. Kroz program ih je vodio ogulinskom kraju dobro poznati radijski voditelj Dubravko Dragičević koji ima niz godina iskustva rada na Radio Ogulinu uz 12-godišnjeg Dražena Grgurića koji je već postao omiljen kao voditelj dječjih događanja među Ogulincima.

Dražen Grgurić i Dubravko Dragićević dječji doček_page
image-117997

Nešto prije podne su iščekivanje svojim prisustvom i nastupom uveličale pobjednice Jagora, prvog ogulinskog dječjeg festivala, Dora Kurelac i Natalli Zorkić, u pratnij svima već dobro znanog Jagor benda, na čelu s Danijelom Vučićem. Nastupile su i međunarodne prvakinje, ogulinske mažoretkinje. Točno u podne je spektakl kulminirao vatrometom konfeta. Za sve prisutne je organizirana i tombola s bogatim nagradama, od slatkih paketića, članstva u Gradskoj knjižnici i čitaonici, proslave rođendana za do 15 djece u organizaciji hotela Frankopan pa do putovanja u Toskanu, poklona generalnog pokrovitelja putničke agencije Klek. Mališani su se javljali sami za nastup na pozornici te je tako nekolicina njih i nešto otpjevala. Nakon vatrometa svi su se zasladili tortom hotela Frankopan i odnijeli kući veselo balone. Doček je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Ogulina, a u organizaciji Društva Naša djeca Ogulin i Turističke zajednice grada Ogulina.

dječji doček 1_page
image-117998

Ogulinci u Novu godinu zakoračili veselo na ulicama grada

Tradicionalni doček nove godine održan je na Trgu kod golubice, u Novu godinu ogulince su uveli najbolji ogulinski bendovi Partyano i Speen. Red pjesme, red plesa i red zabave. Glazbeni program je započeo već u 22 sata, iako su se brojni posjetitelji počeli već oko 20 sati okupljati za vrijeme tonske probe. Kroz cijeli program ih je vodio poznati radijski voditelj Radio Ogulina, Dubravko Dragičević.

Kako bi sve prošlo u veselom iščekivanju i kako zanimljivosti ne bi nedostajalo, pobrinuli su se i brojni partneri dočeka koji su za tu prigodu osigurali nagrade za najsretnije posjetitelje. Bilo je tu svega, od večera, sauna za dvoje do putovanja u Toskanu za dvije osobe u organizaciji putničke agencije Klek. Voditelj je znakovito bacao teniske loptice u publiku kao najavu Državnog prvenstva Hrvatske u tenisu, koji se već sljedeći vikend počinje održavati u Ogulinu. Prvi put prvenstvo nije u Zagrebu, već u gradovima Osijeku, Zadru i Ogulinu. Trajat će do početka veljače, za kada je predviđeno finale.

Doček 2_page (1)
image-117999

doček speen_page
image-118000

Doček je organiziran pod visokim pokroviteljstvom Grada Ogulina, te su tako sve uzvanike u ponoć pozdravili gradonačelnik Dalibor Domitrović, sa zamjenicima Ivanom Salopek Šumonja i Danielom Vukeljom i saborskim zastupnikom Tomislavom Lipošćakom.

Jubilarno novogodišnje kupanje na Sabljacima

Petu godinu za redom se 9 najhrabrijih Ogulinaca okupalo u jezeru Sabaljci, po kojem je Ogulin svima dobro poznat. Ni loše vrijeme ni niske temperature ih ne mogu obeshrabriti. Kažu kako to rade radi zdravlja i za svoj Ogulin. Kupanje je ove godine bilo nešto ugodnije jer je temperatura zraka bila 11 Celzijevh stupnjeva, a temperatura vode 6 Celzijevih stupnjeva, ali je zato puhao jak vjetar radi kojeg se svima prisutnima temperatura činila puno niža. Ideja o kupanju je začeta kad je izgorio restoran Sabljaci, te su kupači na čelu sa idejnim začetnikom Zvonkom Ranogajecom na ovaj način željeli skrenuti pažnju na to mjesto, njegovu važnost za Ogulin i sve Ogulince, a i turiste naravno, jer je Jezero bilo mjesto brojnih dobrih zabava, proslava, kupanja, sportskih igara i slično.

U vodu su hrabro skočili Zvonko Ranogajec, Željko Stipetić, Zvonko Lipošćak, Ljerko Žanić, Dalibor Kovačić, Marinko Puškarić, Dario Matijašić, Mate Sertić i Zdravko Prša.

Za sve posjetitelje je pripremljen čaj i kuhano vino, kako bi se ugrijali, a tu je bila i prodaja domaćih proizvoda, od rakija, meda do ogulinskog kiselog zelja. Ovo je prva godina kako je kupanje bilo u organizaciji Turističke zajednice grada Ogulina, a pod pokroviteljstvom Grada Ogulina.

Piše D.T. Foto  Zdravko Špehar/Foto Video IN

About The Author

Related posts