Svibanj 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Održan emotivni koncert u spomen na Helgu Vlahović Brnobić

vlahovic127

U potpuno ispunjenoj Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u srijedu, 15. ožujka je održan humanitarni koncert, In memoriam “Ususret životu”, u spomen na Helgu Vlahović Brnobić čija su sredstva od prodaje ulaznica namijenjena stipendiranju mladih umjetnika, a ovaj put će se donirati talentiranom violinstu Zvonimiru Krpanu. Koncert u sjećanje na legendarnu televizijsku voditeljicu već petu godinu zaredom organizirao je Lions klub Kontesa Nera, no od ove godine uključila se i Helgina obitelj.

vlahovic044
image-88704

- Posebno mi je drago što imam prigodu biti ovdje s vama. Vjerujem da ćete i vi večeras u svojim sjećanjima biti s Helgom jer ona to uistinu zaslužuje. Ideja koncerta bila je posvetiti Helgi sve što je toliko voljela stoga smo pozvali njezine prijatelje, koji su mnogo puta s njome dijelili pozornicu, često ovdje u Lisinskom, da izvedu njene najdraže pop pjesme ali i one iz njoj dragih filmova – rekao je voditelj Oliver Mlakar na otvaranju svečanog koncerta.

Uz nastupe glazbenika kroz večer su se prikazivale stare snimke i fotografije voditeljice koja je više od pet desetljeća radila na Hrvatskoj televiziji.

vlahovic052
image-88705

vlahovic066
image-88706

Na koncert su došli njeni mnogi prijatelji i suradnici poput Ksenije Urličić, Jasmine Nikić, Vesne Spinčić – Prelog,  Željke Fattorini, a u čast ovoj velikoj dami hrvatskog novinarstva nastupili su Zorica Kondža, Gabi Novak, Tony Cetinski, Damir Kedžo, sestre Palić, Vortex kvartet i glazbeni sastav Money2.

vlahovic029
image-88707

vlahovic110
image-88708

vlahovic070
image-88709

Izvođači su svojim toplim i snažnim izvedbama izazvali ovacije publike koja je pristigla iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva, a u ovoj večeri prepunoj emocija i dobre glazbe također su se prisjećali susreta s Helgom. Tako je Tony Cetinski ispričao kako ga je još na početku njegove karijere voditeljica ponukala da se okuša u pjevanju talijanskih kancona, a dive hrvatske glazbene scene Gabi Novak i Zorica Kondža ponosne su što su imale čast i privilegiju poznavati je.

vlahovic079
image-88710

- Bila je veliki intelektualac, voljela se smijati i razgovarati, pratila je svjetske standarde kao i ja, zato mislim da je ovo dobra prigoda da otpjevamo pjesme koje je ona voljela – rekla je Kondža.

vlahovic135
image-88711

Helga Vlahović Brnobić televizijsku karijeru počela je još kao studentica 1964. godine, a mnogi je pamte kao omiljenu komentatoricu Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije. Upravo je taj prijenos bio njezin posljednji oproštaj s gledateljima koji je zaključila riječima: Trčite ususret životu jer vjerujte, uvijek će se naći neki anđeo da nam prišapne, hajde, diži se, život je vrijedan i treba ga živjeti.

vlahovic177
image-88712

vlahovic197
image-88713


***Obitelj Helge Vlahović Brnobić željela bi se ovim putem zahvaliti svima koji su sudjelovali u nastajanju ovog koncerta i to donatorima (Grad Zagreb, KD Lisinski, ZAMP, Croatia Airlines, Vina Poletti, Matis Lounge Bar) i našim prijateljima bez čije pomoći ovaj koncert ne bi bio moguć:, IVA BABAJA – dizajn vizualnog identiteta, pozivnica, plakata i programa HRVOJE CAR – LUMEN KOMUNIKACIJE – Facebook, video snimanje koncerta, PETRA CRNKO, FEĐA ČAUŠEVIĆ – LARIS TCB – event management, HRT, Hotel International, ETA KOČIĆ – MEDIA FISH  – odnosi s medijima, RENATA LABAŠ, IVA ŠALAMON REŠKOVAC – ART HILL – dogovaranje sponzora, ŽELJKO i SNJEŽANA VRHOVEC, BISERKA SALATA, ANA VUKOVIĆ – cvijeće, TOMISLAV ZUBAK  – ton majstor.

Piše D.T.  Foto Show Bizz Press

 

About The Author

Related posts