Kolovoz 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Odgađa se 16. ZagrebDox u svrhu kontroliranja trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj

Pressica ZagrebDox _foto_Samir Cerić Kovačević
 Odgađa 16. izdanje ZagrebDoxa, koje se trebalo održati od 15. do 22. ožujka u CineStaru Zagreb – Branimir mingle mallu.
Na temelju upravo pristiglih informacija i uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koje uključuju preporuku zabrane javnih okupljanja u zatvorenom prostoru, sve u svrhu kontroliranja trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, okolici i ostatku Europe, naša je odgovornost i obaveza prema festivalskoj publici poduzeti sve nužne mjere opreza i sigurnosti. Održavanje festivala u predviđenom terminu predstavlja potencijalan rizik za posjetitelje, autore te predstavnike medija.
O novom datumu održavanja Festivala kao i svim dodatnim informacijama  pravovremeno će obavijestiti javnost.
Pored toga, aktivnosti programa usavršavanja za filmske profesionalce ZagrebDox Pro, kao i Pitching forum, održati će se u istom periodu u online okruženju. Na taj način nastojimo svim sudionicima programa omogućiti da svoje projekte razviju, te predstave međunarodnom panelu.
Službenu izjavu direktora festivala Nenada Puhovskog  prilažemo u cijelosti;

 

Dragi prijatelji, poštovane kolege, cijenjeni gledatelji,

 

 

S osjećajem velike tuge, ali i odgovornosti obavještavamo vas da smo donijeli odluku o odgađanju 16. ZagrebDoxa koji se trebao održati od 15. do 22. ožujka.

 

Temeljem prijašnje komunikacije sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, suradnje s prikazivačem, kao i domaćim i stranim filmskim djelatnicima, nadali smo se da ćemo, makar i u donekle smanjenom opsegu, biti u stanju održati ovogodišnji festival u predviđenim rokovima.

Nažalost, pogoršanje situacije u Evropi, posebno u našem najbližem okruženju, kao i današnja odluka i preporuka Stožera, prisiljavaju nas da festival odgodimo.

 

Dokumentaristi su uvijek bili među najhrabrijim filmašima. Smatramo, međutim, da u ovom trenutku ne možemo nastaviti s održavanjem ZagrebDoxa u predviđenom terminu te izložiti našu publiku, filmske autore i predstavnike medija nepotrebnom riziku.

 

O svim daljnjim odlukama bit ćete na vrijeme obaviješteni.

 

 

S izrazima zahvalnosti i poštovanja,

Nenad Puhovski

direktor ZagrebDoxa

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress/Samir Cerić Kovačević

 

About The Author

Related posts