Srpanj 14, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Oda radosti klaunovadoktora za djecu oboljelu od malignih bolesti istovremeno u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu

drklaunovi

Povodom Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti CRVENI NOSOVI klaunovidoktori uz pratnju svirača klasične glazbe odsvirali su u isto vrijeme istu pjesmu, Odu radosti, na pet dječjih odjela onkologije i hematologije u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

„Mali Gala Koncert“ odvijao se istovremeno u KBC-u Zagreb, Klinici za dječje bolesti Zagreb, KBC-u Osijek, KBC-u Rijeka i KBC-u Split.

„Mali Gala Koncert“ selio se iz jedne bolesničke sobe u drugu, prilagođavalo se svakom djetetu pojedinačno ovisno o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju. Klaunovidoktori pobuđivali su radost življenja kod bolesne djece, ali i roditelja te medicinskog osoblja uz pratnju svirača flaute, klarineta, saksofona, trube, oboe, viole i čela.

Ovo je treća godina za redom kako CRVENI NOSOVI organiziraju ovaj poseban događaj za djecu bolesnike koja se liječe na odjelima onkologije i hematologije u Hrvatskoj.

Zahvaljujući donacijama građana moguće je donositi pozitivnu promjenu u najteže životne situacije te osmijeh na lica bolesne djece i nemoćnih u potrebi, što je glavna misija udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori.
Također, i Ministarstvo zdravlja pruža podršku aktivnostima udruge u okviru projekta „SMIJEH POMAŽE“ – psihosocijalna podrška djeci oboljeloj od malignih bolesti.
U 2014. godini CRVENI NOSOVI klaunovidoktori donijeli su životnu radost i osmijeh na lica 11532 bolesne djece i nemoćnih u potrebi u 180 klaunovskih vizita u 38 zdravstvenih i socijalnih ustanova.

Klaunovidoktori redovno posjećuju dječje odjele pet bolnica u Zagrebu (KBC Zagreb, Kliniku za dječje bolesti Zagreb, KBC Sestre Milosrdnice, Dječju bolnicu Srebrnjak i Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež) te KBC Rijeku i KBC Osijek. Uz bolesnu djecu, klaunovidoktori uveseljavaju i osobe starije životne dobi na stacionarnoj njezi u domovima za starije i nemoćne.
Piše D. T. Foto Show Bizz Press

drklaunovi2
image-12948

About The Author

Related posts