Srpanj 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Objavljen album jubilarnog 65. Zagrebačkog festivala

vanna1

Drugu godinu zaredom Croatia Records objavljuje izdanje koje prati naš najstariji festival popularne glazbe – Zagrebački festival. Album su službeno, na press konferenciji u Caffe baru i Music shopu Nova ploča, u samom centru Zagreba, predstavili umjetnički direktor Zagrebačkog festivala, Neno Belan, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a Milan Majerović-Stilinović te kreativna direktorica Croatia Recordsa, Nikolina Mazalin.

“Htio bih zahvaliti svim autorima i izvođačima koji su se odazvali na natječaj, ove godine ih je bilo rekordnih, nešto manje od 300 prijavljenih i nije bio lak zadatak odabrati samo njih 20 koji se nalaze na CD-u. U tu svrhu okupio se stručni žiri, tri radijska glazbena urednika, jedan glazbeni kritičar i jedan producent, mi smo preslušavali sve materijale i nadam se da će svi biti zadovoljni s onim što smo odabrali i da će se svi dostojno predstaviti na festivalu”, rekao je Neno Belan, umjetnički direktor festivala.

Pobjednica 65. Zagrebačkog festivala bila je Vanna s pjesmom „Najbolji ljudi“, za koju je Vanna ujedno i autorica glazbe i teksta. Stručni žiri ove godine činili su istaknuti autori i glazbenici Alfi Kabiljo, Vjekoslava Huljić, Tibor Szirovicza i Yogi Lonich, glavna direktorica Adria Medije, Ivona Čulo, glazbeni kritičar Bojan Mušćet te Tomislav Štengl, v.d. glavnoga urednika Drugoga programa HTV-a.

 

 

 

Na samom početku prijenosa, glazbena diva Gabi Novak uručila je priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala – riječ je o duetu Kedže i Zsa Zse „Sve u meni se budi“, a statuu su primili Zsa Zsa i autor pjesme, Ante Pecotić.

Dvadeset pjesama koje je izabralo uredništvo festivala izvodili su Vanna, Antonela Doko, Bang Bang, Adastra, Ivo Perkušić, Marko Tolja, Tonka, Eni Jurišić, Mario Huljev, Lea Mijatović, NoA, Marin Jurić-Čivro, Adastra, Stela, Nikolina Tomljanović, Sandro Bastiančić i Nina Romić, Matija Boršćak, Ana Opačak, Fluentes, Bruno Krajcar i Gelato Sisters. Vizual ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala potpisuje Karlo Kazinoti, dok je grafičku pripremu CD-a napravio Ivo T. Montina.

Album “65. Zagrebačkog festivala” kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 79 kuna.

 

Zagrebački festival cover
image-119958

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts