Rujan 30, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Obitelj zaštićuje Oliverovo ime: ‘Neki bi na njemu zarađivali…’

Oliver screenshot

Da ne bi išlo daleko, da se njegovo ime ne prostituira, poduzeli smo konkretne korake. Pitali smo odvjetnike što nam je činiti. To radimo samo zbog ovih koji sad koriste Oliverovo ime, rekla je Vesna Dragojević

Morski vuk preminuo je 29. srpnja, a njegovo ime već se po cijelom svijetu koristi u razne komercijalne svrhe. Zato obitelj Dragojević poručuje da zaštićuje Oliverovo ime kako se ono ne bi koristilo za promocije, marketing, koncerte, priredbe i slično bez prethodnog pisanog odobrenja obitelji

Neprihvatljivo im je da se na račun njegova imena rade razni humanitarni koncerti, a ne zna se kamo odlazi novac. Ne žele da Oliverov lik osvane na, primjerice, naljepnici na boci piva, da se organiziraju razni “tribute to…” koncerti, a čiji pravi cilj nije sjećanje na Olivera nego zarada.

Oliver Split ispraćaj ss
image-139969

– Kako bismo očuvali uspomenu na Olivera, smatramo nužnim sudjelovati u svakom dijelu organizacije nekoga koncerta te uvjetovati korištenje i eventualnu daljnju obradu njegovih osobnih podataka, stvaralaštva, svih konotacija i simbola koji se uz istu vežu našim prethodnim pisanim pristankom – kažu Dragojevići, kojima umjetnička vrijednost Oliverova imena predstavlja ne samo osobnu vrijednost nego je i neizostavni dio cjelokupne hrvatske glazbene baštine.

Njegova udovica Vesna Dragojević dodaje kako se pjevanje Oliverovih pjesama ne može zabraniti. To, kaže, svatko može raditi. Obitelji to nije namjera.

– Neka se pjevaju njegove pjesme, ali ne može se zloupotrebljavati njegovo ime. Zato smo to napravili. Organiziraju tribute za Olivera i po Njemačkoj, Australiji, Americi, svugdje po svijetu. Neke smo već upozorili. Morali smo poduzeti nešto. Nije fer da se rade razni koncerti, neki su od njih tobože humanitarni, a ja dobro znam kako završi taj novac. To je sve lov u mutnom. Čak se i majice tiskaju s Oliverovim likom. Ne smije se koristiti njegovo ime i naplaćivati ulaznice za koncerte. Ima raznih menadžera koji skupe lovu taj dan i to je to. Takvi sad koriste ovu situaciju – rekla je Vesna Dragojević.

Udovica je istaknula da će pravi koncert Oliveru u čast biti na visokoj razini. Nastave li se neovlašteno koristiti osobni podaci, posebice u svrhu stjecanja materijalne koristi, obitelj će poduzeti odgovarajuće korake.

Izvor: 24sata.hr  Foto Screenshot

About The Author

Related posts