Kolovoz 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

O čemu svaki od hroskopskih znakova voli razgovarati?

11152684_857399420999890_1057024024078912668_n

Hoću nekog s kim ne moram forsirati razgovor. Hoću nekog ko razumije svaku moju riječ. Hoću nekog ko me neće ostaviti. Hoću nekog ko će, kad mi je najteže, doći i zagrliti me snažno. Hoću nekog ko će brisati moje suze umjesto biti uzrok njihov. Hoću nekog kome je stalo do mene. Hoću nekog ko će me nasmijavati. Ali najviše od svega hoću nekog ko će me voljeti. Onako ludo, filmski, nestvarno.

Zaveže li vam se jezik kad ste u njegovoj blizini? Osjećate li se osjećate neshvaćeno? Čini li vam se da vas vaš partner ne sluša? Merkur, glavni kada su komunikacije u pitanju, je najbrža planeta u sunčevom sistemu i on zaista voli da nam omogućava brze promjene. Dakle, ukoliko imate ustaljeni način komunikacije prema svom partneru, možete vrlo efektno postići rezultat koji želite. Evo i kako…

OVAN
On je vrlo djetinjast, kada je komunikacija u pitanju, i vrlo često mu se događa da se izleti s nekim izjavama, s kojima se odrasli baš i ne bi složili, a kamoli izgovorili. Te njihove izjave su vrlo iskrene i nikako nemaju namjeru nekog povrijediti. Kada komunicirate s Ovnom, izravan pristup je najbolji način. On može podnijeti jačinu istine i preferira kada se i drugi vode tim istim načinom, umjesto da okolišaju kada treba nešto reći.

BIK
Odlično može da čita između redova. Naime, veoma dobro mogu da zamisle kako stvari izgledaju, kako miriše, kakvog je ukusa i kako zvuče, tako da će vaša poruka biti shvaćena baš kako treba, i pravilno oživjeti u njegovoj mašti. Ukoliko vam je poruka štura s epitetima, malo je začinite njima, kako biste privukli Bikovu pažnju. Baršunasto, slatko, umiljato, lepršavo… samo su neke od riječi koje će sa sigurnošću upaliti njegovu lampicu i usmjeriti pažnju na vas.

BLIZANCI
Veoma cijene oštar smisao za humor, tako da uvijek dodajte malo humora u svojoj komunikaciji s njim. Oni vole kompleksnost jezika, ali i dalje žele da čuju malo “začinjenu” verziju. Oni žive, slušaju i pričaju vođeni Shakespearovom izjavom: “Sažetost je duša razuma”. Dakle, obvezno obratite pažnju na odabir riječi upućenih Blizancu, budite jasni u onome što želite s malom inteligentnom dozom humora i on je vaš.

RAK
Uvijek osjeća i “čita” onaj emocionalni ton vaše poruke, vrlo često dajući mnogo više osjećaja i vjere vašim riječima, nego što one to zaista izražavaju. Zato je veoma važno da se skoncentrirate prije nego što poželite Raku nešto reći, i obratite pažnju na svoj ton kojim ćete prenijeti poruku. Imajte na umu da e-mail i SMS nisu najbolji način da privučete Raka koji radije želi da vidi osobu s kojom komunicira i da čuje riječi.

LAV
Želi da svaka komunikacija bude zabavna, jer je mačka u njemu prirodno sklona učiniti takve napore da bi privukla pažnju. Ne zaboravite da je Lav sklon pretjerivanju i da će, ponekad, ekstremno povećati ili umanjiti detalje kako bi postigao što bolji dramatični efekat. Dakle, Lavovi su skloni drami, imajte to na umu i budite spremni na to.

DJEVICA
Veoma će cijeniti vašu preciznost. Obratite pažnju na dikciju, gramatiku, i dobro birajte riječi koje će impresionirati djevicu. Ne zaboravite da je to znak koji previše pažnje posvećuje detaljima. Djevica želi da zna šta je poanta vaše priče, šta se krije iza vaših riječi. On je veoma zauzet i često želi brzu, jasnu i detaljnu komunikaciju. Dakle, spremite se da u što kraćem roku, što preciznije, točnije i jasnije kažete svojoj Djevici šta želite.

VAGA
Najbolje se nosi s taktičnošću i diplomacijom. Ne morate komunicirati s njim na nekom protokolarnom nivou za kraljeve, ali imajte na umu da su mu maniri izuzetno važni. Neka vaša komunikacija odaje poštovanje kao i maniri, i Vaga je vaša.

ŠKORPION
Želi samo neprikosnovenu istinu. Ukoliko Škorpion čuje neku nejasnu poruku, uključit će se njegov alarm. On je izuzetno perceptivan i može otkriti laž daleko bolje nego poligraf. Dakle, sa Škorpionom samo istina, bez bilo kakvog uvijanja u šareni papir.

STRIJELAC
Voli opuštenu konverzaciju, tako da slobodno možete preskočiti neke dosadne detalje. Ovaj vatreni znak više voli čuti zanimljivu priču nego preciznu i točnu. Takođe, ne drže mu pažnju neke duge konverzacije (pogotovo dosadne, za njega), pa nemojte se iznenaditi i uvrijediti ukoliko bi radije vrijeme proveo istražujući u prirodi nego pričao s vama. U svakom slučaju, vašu priču dobro začinite sa zanimljivim detaljima, pa makar bili izmišljeni i Strijelac je vaš.

JARAC
Unaprijed želi da zna koja je svrha vaše priče. Njegov mozak je poslovno orijentisan, tako da ponekad može i vrlo profesionalno da gleda na neke privatne stvari. Takođe, Jarac može ponekad biti rezervisan ukoliko se priča otegne, jer je ovaj znak poprilično zauzet i više voli akciju nego konverzaciju.

VODENJAK
Vrlo rado će pričati i čavrljati s vama, vješto će voditi veselu i inteligentnu konverzaciju koja može, a i ne mora, imati nikakvu poantu. Kreativan i širokouman, Vodenjak s lakoćom podiže konverzaciju na mnogo višu razinu, nivo umjetničke forme. Štaviše, ovaj znak je odličan slušatelj i može pronaći način da se poveže s ljudima, bez obzira koliko ima nešto zajedničko sa sugovornikom.

RIBE
Vješte su u vođenju vrlo eteričnu i začinjenu komunikaciju, koja može biti vrlo zbunjujuća za one koji su prije skloni praktičnom pristupu. Ribe, također, mogu biti vrlo poetične, i to na način da je tu poetičnost teško pratiti, ali se ne trude da sve to ima nekog smisla. Ukoliko ste poeta u duši, ovakva poetičnost Riba će vas potpuno oduševiti, i takav pristup otvorit će vam vrata k njemu.

Izvor: malihoroskop.com

About The Author

Related posts