Srpanj 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Novosti iz UMPG svijeta _28. 2.

Zoran Predin
Kulminacija glazbenih dostignuća omiljenog kantautora

Pojedine poznate pjesme u novim aranžmanima Bruna Urlića i Ive Popeskića dobile su grandiozne boje, iz ritmova se diže nova atmosfera, iz melodija zrače intenzivnije emocije – Zoran Predin

Priznatog slovenskog kantautora, miljenika ovdašnje publike Zorana Predina znamo kao autora brojnih pjesama, glazbenika koji se uspješno okušao u raznim glazbenim stilovima, ali i autora skladbi za film, televizijske serije i kazališne predstave. Kad je objavljujući svoju prvu proznu knjigu onako šarmerski usput rekao da najbolje tek dolazi, nije se šalio. Objavio je potom niz hvaljenih albuma, i još jednu knjigu, a sada, više od četiri desetljeća otkako je osnovao Lačni Franz (bilo je to 18.6.1979.), s glazbenicima Zagrebačke filharmonije i maestrom Krešimirom Batinićem priprema se istrčati “počasni krug” kroz svoj izvanredan opus. Koncert “Počasni krug” u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije 6. ožujka u Lisinskom zasigurno je jedan od Predinovih koncerata karijere. Kojem, dakako, treba svjedočiti.
“Koncert osjećam kao veliku čast i priznanje mom kantautorskom opusu. Poslije prvih proba uvjeren sam da će to biti kulminacija mojih glazbenih dostignuća. Odabrao sam osamnaest pjesama u kojima je glazba u prvom planu. Pojedine poznate pjesme u novim aranžmanima Bruna Urlića i Ive Popeskića dobile su grandiozne boje, iz ritmova se diže nova atmosfera, iz melodija zrače intenzivnije emocije“, kazao je Zoran Predin uoči skorog koncerta u Lisinskom čiju pozornicu itekako dobro poznaje, no izaći na nju s Filharmoničarima bit će umnogome drugačije iskustvo. Uz nezaobilazne hitove kao što su „Čakaj me“, „Ne mi dihat za ovratnik“, „Praslovan”, bit će ovo prilika i za upoznavanje s Predinovim umjetničkim radom za kazalište i film.
“Dinamika simfonijskog instrumentarija je zapanjujuća, u rasponu od prvih kapi ljetne kiše, do grandiozne oluje koja ruši sve pred sobom. Svaka kompozicija u sebi nosi različite elemente svjetske etno glazbe, koji podudaraju bazičnu atmosferu pojedinih tekstova”, zaključuje Predin.
Zoran Predin u petak, 6.3. u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije!
Ulaznice potražite na www.ulaznice.hr
Justin Bieber – Yummy
Justin Bieber s novim albumom “Changes” ponovno na vrhu!
Justin Bieber novim albumom “Changes” debitirao je na vrhu Billboard 200 ljestvice i ušao u povijest kao najmlađi glazbenik kojem je uspjelo dospjeti na broj 1 čak sedam puta! Koliko su fanovi željno iščekivali album možda najbolje govori podatak da je najavni singl “Yummy” od objave u siječnju “skupio” preko 200 milijuna pregleda. Na R&B albumu s utjecajima popa i trapa te ukupno 16 novih pjesama Bieber je okupio veliki broj zanimljivih suradnika, kao što su Travis Scott, Kehlani, Quavo, Lil Dicky, kao i popularnog repera Post Malonea koji gostuje na pjesmi “Forever”. Objavu novog albuma prati istoimena turneja koja kreće 14. svibnja iz Seattlea.
Changes – album by Justin Bieber – download (dostupno do 6. 3.)
“Myopia” – intimni, kontemplativni svijet Agnes Obel

Danska kantautorica i pijanistica Agnes Obel objavila je ovih dana novi studijski album “Myopia”.
Oni koji poznaju rad ove inspirativne glazbenice znaju da je riječ o glazbi koja se ne konzumira na brzinu pa kad treba zastati, razmisliti, zaviriti u sebe, glazba Agnes Obel tu je kao sjajan saveznik. Myopia je album o povjerenju i sumnji. Možete li vjerovati sebi ili ne? Možete li vjerovati vlastitim prosudbama? Možete li vjerovati da ćete učiniti ispravnu stvar? – tim riječima Agnes Obel objašnjava preokupacije na novom albumu najavljenom pjesmom “Island of Doom”.

Agnes je pažnju na sebe skrenula već prvim albumom “Philharmonics” (2010.) koji je u cijelosti sama snimila i producirala, a pjesma “Riverside” s tog albuma dospjela je u TV seriju “Uvod u anatomiju”. Uslijedili su jednako hvaljeni albumi “Aventine” i “Citizen of Glass”, a potonji joj je donio i nagradu IMPALA za najbolji album 2016. godine.

Izvor V.B Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts