Kolovoz 14, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Novo viđenje Pinokija večeras na Sušaku

pinokio

Prvakinja Talijanske drame Elvia Nacinovich, inspirirana djelom Carla Collodija napisala je i na scenu postavila svoju viziju Pinocchija, a suvremena varijanta ovog klasika dječje književnosti bit će, u izvedbi cjelokupnog ansambla  Talijanske drame, premijerno prikazana u danas, 15. siječnja 2015. na sceni Zajc na Sušaku. 

Riječ je o svojevrsnom mjuziklu za djecu, ali i njihove roditelje te sve odrasle koji nisu izgubili dijete u sebi, čiju originalnu glazbu potpisuje Bruno Nacinovich, scenografiju Dean Vukušić, kostimografiju Manuela Paladin Šabanović, a svjetlo Boris Blidar.

Scenski pokret pak osmislila je Elena Brumini, glumica koja tumači naslovnu ulogu, o kojoj je rekla tek da je riječ o živahnom i znatiželjnom dječaku, a za više od toga valja pogledati predstavu. Uz nju u predstavi glume i ostali članovi Talijanske drame.

pinokio 1
image-10081

Autorica ove vedre i raspjevane predstave Elvia Nacinovich zapravo se pita: „Zar je zaista Pinocchio jedini odgovoran za svoje nevolje? Što bi se dogodilo da je umjesto neizlječivoga lašca bio iskren do srži?“ jer njen Pinocchio živi u suvremenom svijetu gdje je laž više ‘’umjetnost’’ nego li grijeh, a govorenje istine postaje gotovo hendikepom.
Posebna zanimljivost ovog projekta jest u tome što će već 7. veljače 2015. dobiti i svoju hrvatsku inačicu u izvedbi ansambla Hrvatske drame u kojoj će, međutim, u nekim ulogama ostati isti interpreti.
Piše: M.K. Foto: SBP

About The Author

Related posts